autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

FRENCH KISSES (Saruturi frantuzesti)

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
Bezea :, 6 albusuri, 3 cani zahar pudra, 3 cani nuca macinata, , 1 lingurita cream of tartar (optional), , Crema, 400-600 gr unt nesarat, 200 gr zahra pudra, 6 galbenusuri, 2 linguri cacao, rom dupa gust, , Nuca macinata pentru exteriorul Kiss-urilor

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Bezele :
6 albusuri
3 cani zahar praf (250 ml each)
3 cani nuci macinate (250 ml each)
1 lingurita cream of tartar
Se bat albusurile spuma si cind sta spuma pe batator se adauga crema de tartar (un praf alb care stabilizeaza albusul, daca nu ai nu e mare bai ! ). Se adauga zaharul praf pe rind, continuind sa bati cu mixerul. Se adauga la urma toata nuca odata, se amesteca usor cu telul in froma de para, manual..., amestecind usor sa se incorporeze nuca in albus.
Se da cu spray 4 tavi mari (sau una cite una pe rind si se aseaza cu o lingurita pe tava unsa din amestecul de nuci . Se coace cam 20-25 de minute la 325*F (foc nu prea tare) pina capata o culoare aurie !
(poti pune si waxed paper (hirtie cerata de copt) in tava pentru \"linistea sufleteasca!

Crema:
400-600 gr unt nesarat
200 gr zahar pudra
6 galbenusuri
2 linguri cacao (sau mai mult daca vrei mai inchis la culoare)
rom dupa gust
Nuca macinata pentru exteriorul \"kiss\"-urilor.

Se freaca untul spuma, se adauga zaharul frecind in continuare, galbenusurile crude pe rind si romul.

Dupa ce s-au copt toate bezele si racit, (au iesit ca niste \"piramide rotunde, adica cu \"virf\" ), se lipesc cite 2 bezele virf la virf, cu crema, asa ca o clepsidra, se puna crema si de jur imprejur, sa fie cam ca un \"cilindru gros\", apoi se dau prin nuca macinata cu partea \"cremuita\".
Se tin la un loc racoros!

Nota: Bezelele trebuie sa se aureasca nu sa se arda !
Mie imi ies la copt 4 tavi mari!

Succes ! (si pofta buna!)
Daca ti-a placut reteta noastra "FRENCH KISSES (Saruturi frantuzesti)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini placinte cu foi brick

Mini placinte cu foi brick

Se curata bostanul si merele, se rad apoi se pun intr-un vas pe foc mic impreuna cu ulei zahar si

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu banane si crema de lamaie

Rulada cu banane si crema de lamaie

Separam ouale, batem albusurile spuma,apoi adaugam 6 linguri zahar si batem in continuare,cand am

4 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Sunt foarte bune. Un deliciu. Eu le spun arcazale.Le glazez cu ciocolata alba si de cacao topite, iar marginile le trec prin nuca sau nuca de cocos.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

    Monika m-ai terminat cu reteta asta ! De abia astept sa o fac! Sa sti ca am salvat reteta !!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Bezea :
  • 6 albusuri
  • 3 cani zahar pudra
  • 3 cani nuca macinata
  • 1 lingurita cream of tartar (optional)
  • Crema
  • 400-600 gr unt nesarat
  • 200 gr zahra pudra
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • rom dupa gust
  • Nuca macinata pentru exteriorul Kiss-urilor

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Monika m-ai terminat cu reteta asta ! De abia astept sa o fac! Sa sti ca am salvat reteta !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Trandafiri de ciocolata