autor:

Mihaela11

» » Retete vegetariene

"Fried brinjal"-Vinete calite:reteta sri lankeza

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2012

Ingrediente
-4 vinete mici, -1 ceapa mica taiata pestisori, -cateva frunze de curry( eu am avut uscate), -1 lingurita boia iute(chilly), -1/2lingurita curcuma, -sare dupa gust, -ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala , se taie in rondele subtiri si se usuca folosind un prosop de bucatarie.
Se adauga putina apa la boia,sare si curcuma, numai cat sa se obtina o pasta groasa, cu care se ung vinetele .
Se calesc vinetele in mult ulei intr-o tigaie wok pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.
In acelasi ulei se caramelizeaza ceapa cu frunzele de curry pana ia o culoare aurie.
Se adauga vinetelor calite si se amesteca.
Se serveste cu orez sau cu paine Indiana”chappati”.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Fried brinjal"-Vinete calite:reteta sri lankeza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Lasagna vegetariana (de post)

Lasagna vegetariana (de post)

Se pune la fiert soia cu condimentul pentru mancare timp de 15-20 minute, dupa care se strecoara

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Legume cu paste la cuptor

Legume cu paste la cuptor

Fierbem pastele, le trecem pe sub un jet de apa rece, dupa care le punem la scurs. Dam toate legumele

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Buna combinatie, frumoase fotografii!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Cred ca sant foarte aromate si bune !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

    Multumim de reteta Mihaela, imi place!

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      Imi plac vinetele si in combinatie cu aceste ingrediente sunt sigura ca sunt delicioase. Foarte frumoasa fotografia finala. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • -4 vinete mici
  • -1 ceapa mica taiata pestisori
  • -cateva frunze de curry( eu am avut uscate)
  • -1 lingurita boia iute(chilly)
  • -1/2lingurita curcuma
  • -sare dupa gust
  • -ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

mihai (Chef de cuisine)

Buna combinatie, frumoase fotografii!*****

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ciuperci