autor:

Ady

» » Retete la gratar

Frigarui de creveti cu iz festiv

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
(pentru 4 persoane)ingrediente:, cozi congelate de crevete decorticat (cam 4-5 bucati de persoana), 2 lamai, marar verde, amestec de ierburi uscate (gen Provence), 50 ml cognac, 4 catei de usturoi, sare (de mare, preferabil), piper alb macinat, ulei de masline (dar este bun si cel de floarea-soarelui), 50 g unt, betigase de bambus pentru frigarui

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Dupa ce cozile de crevete s-au dezghetat, le spalati sub un jet de apa rece si le stregeti cu un servet de bucatarie. Curatati si taiati marunt usturoiul. Tocati mararul (incluziv tulpina). Feliati lamaia. Pregatiti o marinada din cognac, rondelele de lamaie, piperul alb, bucatile de usturoi si uleiul de masline. Introduceti cozile de crevete in acest sos si lasati sa se intrepatrunda cel putin o ora, la rece. Nu folositi sare!

Infingeti cozile de crevete pe betigasele de bambus, le sarati si le parfumati cu amestecul de ierburi provensale. Incingeti uleiul, adaugati bucatile de usturoi, feliile de lamaie, untul topit, mararul tocat si prajiti rapid frigaruile - cam 1 minut pe fiecare parte. Dupa ce crevetele a devenit auriu, turnati un pic din zeama marinadei in ulei, stingeti focul si lasati sub capac circa 5 minute.

Se servesc cu paine "nobila" (bagheta, cornuri cu unt, croissante cu cascaval) si un paharel de tarie (uzo, gin, sake, tuica).
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti cu iz festiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Mititei de casa

Mititei de casa

Eu am tocat carnea de vita si carnea de porc prin sita de 2 mm...se toaca de doua ori. Imi place

27 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Coaste de porc fripte la gratar

Coaste de porc fripte la gratar

Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca

3 voturi    1 comentariu
50 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Multumesc, stimata Maria Elena!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Felicitari, frumoasa prezentare!

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Intr-adevar, Cristina... Dincolo de savoarea unica si delicatul gust al acestor fructe de mare, romanul ramane fidel "legumei" sale de baza: porcul!!! hahaha

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      sunt super crevetii astia; arata minunat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane)ingrediente:
  • cozi congelate de crevete decorticat (cam 4-5 bucati de persoana)
  • 2 lamai
  • marar verde
  • amestec de ierburi uscate (gen Provence)
  • 50 ml cognac
  • 4 catei de usturoi
  • sare (de mare
  • preferabil)
  • piper alb macinat
  • ulei de masline (dar este bun si cel de floarea-soarelui)
  • 50 g unt
  • betigase de bambus pentru frigarui

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Ady (Chef de cuisine)

Multumesc, stimata Maria Elena!

Adauga reteta
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Somon la grill (gratar) cu portocale