autor:

vandas3

» » Retete la gratar

Frigarui de porc si pui la gratar

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Ingrediente
- 500 g pulpa porc sau ceafa de porc, - 500 g piept de pui, - 1 dovlecel, - 1 mar, - 10 ciuperci, - 2 ardei grasi, - 2 cepe mari, - 2 morcovi, - 2 rosii, - 200 g kaizer sau slaninuta, - piper,, - zeama de la o lamaie, - 100 ml ulei de masline, - 100 ml vin, - 2 liguri de mustar, - 1 catel de usturoi, - coriandru,rozmarin,boia de ardei dulce(se poate folosi amestec de condimente pentru barbecue)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

132 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se taie in bucati nici prea groase, nici prea subtiri,astfel incat sa se prajeasca bine pe gratar.Se face o marinata din zeama de lamaie,ulei de masline,vin,usturoiul pisat,sare,piper,mustar,coriandru,rozmarin,boia de ardei dulce.Se lasa carnea la marinat cel putin jumatate de ora.Intercalat ,printre bucatile de carne se pun legume si fructe,taiate in cuburi de aceeasi marime cu bucatile de carne.Se vor obtine niste frigarui gustoase cu arome diferite.Gratarul se unge cu putin ulei sau cu slanina,se pune pe focul de la aragaz si se pun frigaruile.Zeama de la marinata se pastreaza,se vor unge cu ajutorul unei pensule, frigaruile atunci cand se intorc de pe o parte pe alta.Se servesc calde alaturi de o salata sau de o garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de porc si pui la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Frigarui cu sos Tzatziki

Frigarui cu sos Tzatziki

Pieptul de pui il spalam, taiem cubulete si-l condimentam. Este bines a-l lasam macar 1 ora deoparte,

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Saramura de peste

Saramura de peste

Pregatim pe gratar pestele si legumele: rosiile si ardeiul intregi si ceapa taiata in sferturi. Apoi

53 voturi    4 comentarii
40 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Elvira

    Elvira (Chef de cuisine):

    Au fost foarte gustosi, cu toate ca nu am folosit toate ingredientele..... Marinarea carnei este foarte bine venita...dupa ce a fost carnea gata coapta sa observat efectul marinadei care a facut ca carnea sa fie foarte legera!!! Bravo!!!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flori Tatuca , 25 iulie 2015

    am sa fac si eu cred ca e delicios

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    Foarte bine arata!!!!!!!! Eu prepar langa frigarui un sos cu menta, se potrivesc de minune.

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 21 august 2011

    foarte bun! bravo! arata grozav!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

132 voturi

Ingrediente

  • - 500 g pulpa porc sau ceafa de porc
  • - 500 g piept de pui
  • - 1 dovlecel
  • - 1 mar
  • - 10 ciuperci
  • - 2 ardei grasi
  • - 2 cepe mari
  • - 2 morcovi
  • - 2 rosii
  • - 200 g kaizer sau slaninuta
  • - piper,
  • - zeama de la o lamaie
  • - 100 ml ulei de masline
  • - 100 ml vin
  • - 2 liguri de mustar
  • - 1 catel de usturoi
  • - coriandru,rozmarin,boia de ardei dulce(se poate folosi amestec de condimente pentru barbecue)

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata!!!!!!!! Eu prepar langa frigarui un sos cu menta, se potrivesc de minune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui marinat cu cartofi la gratar