autor:

vandas3

» » Retete la gratar

Frigarui de porc si pui la gratar

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Ingrediente
- 500 g pulpa porc sau ceafa de porc, - 500 g piept de pui, - 1 dovlecel, - 1 mar, - 10 ciuperci, - 2 ardei grasi, - 2 cepe mari, - 2 morcovi, - 2 rosii, - 200 g kaizer sau slaninuta, - piper,, - zeama de la o lamaie, - 100 ml ulei de masline, - 100 ml vin, - 2 liguri de mustar, - 1 catel de usturoi, - coriandru,rozmarin,boia de ardei dulce(se poate folosi amestec de condimente pentru barbecue)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

133 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se taie in bucati nici prea groase, nici prea subtiri,astfel incat sa se prajeasca bine pe gratar.Se face o marinata din zeama de lamaie,ulei de masline,vin,usturoiul pisat,sare,piper,mustar,coriandru,rozmarin,boia de ardei dulce.Se lasa carnea la marinat cel putin jumatate de ora.Intercalat ,printre bucatile de carne se pun legume si fructe,taiate in cuburi de aceeasi marime cu bucatile de carne.Se vor obtine niste frigarui gustoase cu arome diferite.Gratarul se unge cu putin ulei sau cu slanina,se pune pe focul de la aragaz si se pun frigaruile.Zeama de la marinata se pastreaza,se vor unge cu ajutorul unei pensule, frigaruile atunci cand se intorc de pe o parte pe alta.Se servesc calde alaturi de o salata sau de o garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de porc si pui la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Burger de pui

Burger de pui

Ceapa si usturoiul le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, verdeata am tocat-o. Am amestecat toate

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Gratar cu garnitura de legume

Gratar cu garnitura de legume

Se pregateste fleica si se portioneaza astfel incat sa obtinem cate 2 felii de persoana (deci 8 felii

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Elvira

    Elvira (Chef de cuisine):

    Au fost foarte gustosi, cu toate ca nu am folosit toate ingredientele..... Marinarea carnei este foarte bine venita...dupa ce a fost carnea gata coapta sa observat efectul marinadei care a facut ca carnea sa fie foarte legera!!! Bravo!!!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flori Tatuca , 25 iulie 2015

    am sa fac si eu cred ca e delicios

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    Foarte bine arata!!!!!!!! Eu prepar langa frigarui un sos cu menta, se potrivesc de minune.

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 21 august 2011

    foarte bun! bravo! arata grozav!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

133 voturi

Ingrediente

  • - 500 g pulpa porc sau ceafa de porc
  • - 500 g piept de pui
  • - 1 dovlecel
  • - 1 mar
  • - 10 ciuperci
  • - 2 ardei grasi
  • - 2 cepe mari
  • - 2 morcovi
  • - 2 rosii
  • - 200 g kaizer sau slaninuta
  • - piper,
  • - zeama de la o lamaie
  • - 100 ml ulei de masline
  • - 100 ml vin
  • - 2 liguri de mustar
  • - 1 catel de usturoi
  • - coriandru,rozmarin,boia de ardei dulce(se poate folosi amestec de condimente pentru barbecue)

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata!!!!!!!! Eu prepar langa frigarui un sos cu menta, se potrivesc de minune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Kebab de pui in stil mediteranean Kebab de pui in stil mediteranean

Taie pieptul de pui în bucăți de aproximativ 2 cm. Pregătește primele 4 kebab-uri, introducând o bucată de carne de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci

Untul se freaca spuma. Se adauga restul ingredientelor si se freaca pana la omogenizare. Compozitia se da deoparte si ne ocupam de pieptul

0 voturi    0 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Burger de pui