autor:

autor
Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
Pentru frigarui:, ceafa afumata, piept de pui, carne de porc, ardei capia, dovlecel, ceapa, boia, sare, piper, Pentru sos:, 1 dovlecel, 1 ardei capia, 1 ardei gras, 2 catei usturoi, 2 cepe mari, 200 ml rosii decojite in suc propriu, 100 ml suc rosii, 1/2 ardei iute, 1 lingura ulei, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita amestec sare si piper, oregano, 100 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust (eu am folosit doar boia, piper si sare). Legumele se taie cuburi mai mari. Carnea si legumele se insira pe betele de frigarui, alternand tipurile de carne cu feliile de legume. Frigaruile se pun pe gratarul incins, uns cu grasime, si se frig timp de 8-10 minute pana cand carnea se patrunde complet. In timpul frigerii, se intorc pe toate partile.

Legumele pentru sos, precum si cele ramase de la frigarui, se taie bucati si se calesc cu putin ulei la cuptor. Cand legumele s-au inmuiat, intr-un colt al tavii se caramelizeaza o lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu legumele. Peste legume se toarna rosiile maruntite, sucul de rosii, apa si un pic de vin rosu - stiu, vinul nu era in reteta, dar eu nu am rezistat tentatiei :D. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano. Se da la cuptor pentru aproximativ 20 minute, apoi se adauga frigaruile si se completeaza cu apa (sau vin :D) daca sosul este prea gros. Se mai tine la cuptor inca 20 minute.

Se lasa sa rasufle un pic, apoi se serveste o portie zdravana decorata cu patrunjel sau arpagic uscat. Neaparat cu o bere langa!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul TheGreenFoot.blogspot.com.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui in sos (Schaschlik)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de dovlecel la Doubletta

Chiftele de dovlecel la Doubletta

Se rade barnza si dovlecelul,se scurge de zeama dovlecelul, se amesteca impreuna cu branza rasa si

3 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti cu kaizer

Cartofi frantuzesti cu kaizer

1. Se fierb cartofii in coaja. 2. Se fierb 4 oua, iar celelalte doua se bat si se amesteca cu smantana. 3.

6 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2014

    Super reteta...Prezentarea este pe masura...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru frigarui:
  • ceafa afumata
  • piept de pui
  • carne de porc
  • ardei capia
  • dovlecel
  • ceapa
  • boia
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras
  • 2 catei usturoi
  • 2 cepe mari
  • 200 ml rosii decojite in suc propriu
  • 100 ml suc rosii
  • 1/2 ardei iute
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita amestec sare si piper
  • oregano
  • 100 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Super reteta...Prezentarea este pe masura...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Tocăniță de ardei cu roșii și carne de vită