autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Frigarui mixte cu sos picant

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
Pulpa de porc, ardei, carnat, rosii cherry, lulas, ceapa, optional bacon si ciuperci, sare, granulat, betisoare, Pt.sos picant:margarina,1 capatana mare de usturoi tocat,seminte de ardei iute pisat,suc de lamaie.

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele,la fel carnatul(i),lulas curatat bine taiat in bucati,ceapa,ardeiul....
Se pune pe betisoare cum va place.Cine are poate pune ardei de diverse culori,arata mai bine!eu m-am multumit cu verzi...Am condimentat.Se pune pe grill.
Pt.sos:pune pe foc margarina,lamaie suc, usturoiul,si ardeiul lasa sa fiarba.Stiu ca pare ciudat,dar acest sos este f. popular mai ales cand se fac creveti mari pe grill,lulas(squid),chocos(cuttle fish),lagosta(cryfish),lavagante(lobster)...
Sau se poate face sos de frigarui simplu care merge la orice din:catei intregi de usturoi,suc de lamaie,ulei si sare groasa toate piste impreuna cu blenderul.Se unge carnea inainte de servire.Se pastreaza destul de bine la rece.
Am servit cu cartofi natur si salata verde cu castraveti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui mixte cu sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui  in  stil  Maur* la cuptor (Frango á Mouros)

Pui in stil Maur* la cuptor (Frango á Mouros)

1)Condimenteazã puiul intreg cu sare si piper, pãtrunjel sec. 2)Dã prin presã usturoiul si fã

5 voturi    9 comentarii
1h
Fripturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

    Felicitari pentru reteta,e deosebita !

  • Fara foto

    maria mihalache , 24 mai 2010

    Frumos si gustos.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Multumesc! Panseluta,lulas este in latina Mastigoteuthis Flammea,in engleza "Squid"si cel mai cunoscut sub numele de Calamares,cu siguranta sunt si in Romania.Eu am folosit proaspat,dar si congelat este bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      O bunatate!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Ce arome! Ce culori!*****

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Waw ce bine arata.. inghit in sec.....Felicitari ^*****

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte interesant!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Interesant modul de preparare al sosului !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O reteta foarte buna,felicitari.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Felicitari ! ai votul meu. Imi place reteta, am salvat-o si cu siguranta o voi incerca.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O reteta de tinut minte...

    • Fara foto

      licu pop , 15 mai 2010

      Artata foarte bine.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Arata grozav...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O bunatate!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      ce e lulas? ca restul e clar

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • Pulpa de porc
  • ardei
  • carnat
  • rosii cherry
  • lulas
  • ceapa
  • optional bacon si ciuperci
  • sare, granulat
  • betisoare
  • Pt.sos picant:margarina,1 capatana mare de usturoi tocat,seminte de ardei iute pisat,suc de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari pentru reteta,e deosebita !

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Berbecut cu sos de legume