autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptură de carne înăbuşită

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
carne (porc, vita), condimente, rosii, faina, vin

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

44 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie bucăţi potrivite sau felii (nu se sărează), se aşează într-o cratiţă cu puţină grăsime bine înfierbântată şi se lasă pe foc potrivit până începe să prindă crustă, apoi se întoarce pe toate părţile. Această crustă se formează prin coagularea substanţelor albuminoide şi nu permite scurgerea sucului din carne. După ce carnea s-a rumenit puţin, se adaugă ½ pahar cu apă caldă, se acoperă cu un capac şi se continuă înăbuşirea până ce carnea este aproape gata. Între timp, se mai adaugă din când în când câte puţină apă caldă ca să nu se ardă grăsimea şi totodată să confere frăgezime cărnii, apoi aceasta se întoarce. Se presară cu sare şi se adaugă câteva felii de legume, ceapă, boabe de piper, cimbru, foi de dafin şi usturoi după gust. Se mai continuă înăbuşirea cărnii până se constată că aceasta este bine făcută, fragedă şi suculentă. La urmă, dacă dorim ca friptura să fie mai rumenită, aceasta se poate introduce în cuptor (fără capac) şi se ţine până se rumeneşte, după dorinţă.

În sosul rămas de la friptură se pot adăuga câteva roşii zdrobite sau o lingură de bulion şi o jumătate de lingură de făină. Se amestecă pe foc câteva minute, după care se stinge cu vin şi apă caldă, atât cât se formează un sos destul de gros. După 2-3 clocote sosul se strecoară şi se serveşte la friptură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de carne înăbuşită" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Friptura de vita

Friptura de vita

Muschiul de vita se taie felii mari si se aseaza in tava. Se condimenteaza pe o parte si se pune

8 voturi    5 comentarii
3h 10 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

44 voturi

Ingrediente

  • carne (porc
  • vita)
  • condimente
  • rosii
  • faina
  • vin

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui umplut