Carnea se taie bucăţi potrivite sau felii (nu se sărează), se aşează într-o cratiţă cu puţină grăsime bine înfierbântată şi se lasă pe foc potrivit până începe să prindă crustă, apoi se întoarce pe toate părţile. Această crustă se formează prin coagularea substanţelor albuminoide şi nu permite scurgerea sucului din carne. După ce carnea s-a rumenit puţin, se adaugă ½ pahar cu apă caldă, se acoperă cu un capac şi se continuă înăbuşirea până ce carnea este aproape gata. Între timp, se mai adaugă din când în când câte puţină apă caldă ca să nu se ardă grăsimea şi totodată să confere frăgezime cărnii, apoi aceasta se întoarce. Se presară cu sare şi se adaugă câteva felii de legume, ceapă, boabe de piper, cimbru, foi de dafin şi usturoi după gust. Se mai continuă înăbuşirea cărnii până se constată că aceasta este bine făcută, fragedă şi suculentă. La urmă, dacă dorim ca friptura să fie mai rumenită, aceasta se poate introduce în cuptor (fără capac) şi se ţine până se rumeneşte, după dorinţă.
În sosul rămas de la friptură se pot adăuga câteva roşii zdrobite sau o lingură de bulion şi o jumătate de lingură de făină. Se amestecă pe foc câteva minute, după care se stinge cu vin şi apă caldă, atât cât se formează un sos destul de gros. După 2-3 clocote sosul se strecoară şi se serveşte la friptură.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii