Bucata de carne spalata o punem intr-o oala( eu am folosit o oala Zepter), o acoperim cu apa rece, adaugam putina sare si o lasam la foc mic circa o ora si jumatate(pana cand carnea este bine facuta)
dupa care o scoatem ,o taiem felii potrivite pe care le condimentam cu sare ,piper macinat si rosmarin.Stropim fiecare bucata in parte cu ulei de masline si asezam totul intr-un vas de lut.Turnam vinul, o cana din supa in care a fiert carnea, adaugam cateva boabe de piper , cateva foi de dafin. si cativa catei de usturoi intregi.Printre bucatile de carne intercalam si cativa carnaciori.
Dam la cuptor si tinem pana cand friptura se rumeneste frumos iar carnatii sunt bine facuti.Avem grija ca din cand in cand sa stropim carnea cu sosul din vas.
Servim calda alaturi de o garnitura(eu am ales o garnitura de orez cu legume) si o salata sau ceva muraturi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii