autor:

panseluta

» » Fripturi

Friptura de gasca exceptionala

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Ingrediente
-1 gasca de 2,8 kg, -1 potocala, -2 mere mari, -1 ceapa mare, Reteta asta am gasit-o pe blogul lui cami ,pe care o pretuiesc in mod deosebit.E o reteta absolut extraordinara.In afara de gasca si rata cred ca poate fi adaptata pentru pui si mai ales curcan,desi gustul carnurilor e diferit.Uitati-va la pozele ei,asta o sa va convinga asa cum m-a convins pe mine.Eu am facut reteta asta de Pasti.Fiind in graba ,cu multe de facut,nu am facut poze intermediare.Dar le gasiti la cami pe blog.Ingredientele difera foarte putin fata de ale ei,dar rezultatul e gourmet si asa!, , -1 gasca de 2,8 kg, -1 potocala, -2 mere mari, -1 ceapa mare, -1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran(ea a folosit magheran), -1 lg (lingurita ) scortisoara, -sare .piper, , -2 morcovi, -1 pastarnac, -1 ceapa mare, -1 radacina de telina mica,sau o felie de telina mare, -aprox 200 ml de vin rosu bun si aromat (eu am pus feteasca neagra veche si buna )Ea a folosit vin de porto la prepararea sosului.

Dificultate: Medie Timp: 3h

14 voturi

Mod de preparare

Gasca se condimenteaza la interior cu sare si piper mai ales ,din belsug.



Gortocala ,merele si ceapa se taie bucatia mari si se umple gasca cu ele.Apoi se inchide gasca cu o scobitoare sau in modul aratat de cami.eu am inchis si cu scobitoare.

Din morcov,pastarnac,telina si ceapa se face un pat pe tava unsa cu ulei.se aseaza gasca ,se pune un pahar de vin rosu,spre negru si se da la cuptorul incalzit la 250 *.notati ora.dupa 20 de minute scadeti temperatura cuptorului la 180-200.

Din 20 in 20 de minute stropiti gasca cu zeama formata in tava

2 1/2 ore dureaza coacerea ei.Cu 5 minute inainte de a fi gata,am uns-o peste tot cu sos de soia dulce,ketcap manis si am mai dat-o la cuptor.Puteti s-o ungeti si cu o saramura (apa cu sare dupa gust ) si miere,pentru a face pielea mai crocanta.

Dupa implinirea timpului dati gasca deoparte, la cald ,scurgeti o parte din grasime,iar legumele dati-le la blender,adaugati 50 ml de vin si dati un clocot amestecului,(sa eliminati aroma de alcool),ce devine un sos absolut extraordinar !
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de gasca exceptionala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui impanate cu verdeturi

Pulpe de pui impanate cu verdeturi

Se taie ceapa, usturoiul si patrunjelul marunt.Se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste

6 voturi    17 comentarii
45 min
Fripturi
Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca

Cum stim cu totii, foarte frecvent ne raman albusurile dupa ce facem ceva prajitura sau tort la care

30 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Purdelea Cosmin , 24 decembrie 2014

    Acum ma pregatesc sa o pun la cuptor. Gatesc pentru prima data gasca, si nu am mai mancat pana acum acest fel de carne. Deja papilele mele gustative au luat-o razna.

  • Fara foto

    Iulian Marza , 27 noiembrie 2014

    GUSTOASA

  • Fara foto

    Marian Adriana , 13 noiembrie 2014

    superb

    • Fara foto

      Marian Simion , 26 februarie 2014

      FOARTE BUNA!!! POFTA BUNA GURMANZILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Jipa Oana , 21 decembrie 2013

      foarte delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Pansy, ce mancare buna!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

      Minunata friptura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Arata foarte bine, imi place. Eu fac pasare la rotisor, cam asa a fost.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

14 voturi

Ingrediente

  • -1 gasca de 2,8 kg
  • -1 potocala
  • -2 mere mari
  • -1 ceapa mare
  • Reteta asta am gasit-o pe blogul lui cami ,pe care o pretuiesc in mod deosebit.E o reteta absolut extraordinara.In afara de gasca si rata cred ca poate fi adaptata pentru pui si mai ales curcan,desi gustul carnurilor e diferit.Uitati-va la pozele ei,asta o sa va convinga asa cum m-a convins pe mine.Eu am facut reteta asta de Pasti.Fiind in graba ,cu multe de facut,nu am facut poze intermediare.Dar le gasiti la cami pe blog.Ingredientele difera foarte putin fata de ale ei,dar rezultatul e gourmet si asa!
  • -1 gasca de 2,8 kg
  • -1 potocala
  • -2 mere mari
  • -1 ceapa mare
  • -1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran(ea a folosit magheran)
  • -1 lg (lingurita ) scortisoara
  • -sare .piper
  • -2 morcovi
  • -1 pastarnac
  • -1 ceapa mare
  • -1 radacina de telina mica,sau o felie de telina mare
  • -aprox 200 ml de vin rosu bun si aromat (eu am pus feteasca neagra veche si buna )Ea a folosit vin de porto la prepararea sosului.

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pansy, ce mancare buna!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui cu bere