autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Salate

Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 martie 2010

Ingrediente
1 kg carne de iepure de casa, 1 varza (aprox. 1,5 kg), 200 gr. tagliatelle de casa, 175 ml.ulei (50 pt. friptura, 100 pt. varza, 25 pt. tagliatelle), 200 ml sampanie demisec, o legatura de patrunjel, sare, piper, o jumatate ardei rosu, un morcov, 2 cepe

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea de iepure de casa se portioneaza bucati potivite pentru servire si se spala bine in mai multe ape. Separat, intr-o cratita cu fund dublu, se incinge uleiul, se caleste ceapa taiata marunt, morcovul feliat subtire si ardeiul tocat. Se adauga carnea de iepure si se rumeneste pe toate partile, dupa care se asezoneaza cu sare si piper si se adauga un pahar cu apa, dandu-se la foc mediu si acoperindu-se cu un capac. Periodic, cu o spatula de lemn, se intorc bucatile de carne, avand grija ca acestea sa nu se rupa, si se completeaza cu apa atat cat este necesar. Cand carnea este gata preparata, se adauga o jumatate de legatura de patrunjel taiat marunt si se opreste focul, lasand cratita in continuare acoperita.
Separat, varza se da prin razatoare sau se taie foarte fin. Intr-o cratita se adauga 100 ml de ulei iar cand acesta este incins se pune ceapa taiata fin, iar dupa cateva minute se adauga varza taiata, avand grija sa amestecam continuu. Dupa ce varza a inceput sa se caleasca, fara a adauga apa, se pune peste cratita un capac, se da focul la intensitate minima si se amesteca periodic pentru a nu se arde. Cand varza este calita pe jumatate, se adauga sare, piper si 100 de ml de sampanie, dupa care se aseaza din nou capacul si se prepara pana este bine patrunsa. Cu 10 minute inainte de a inchide focul se mai adauga si restul de sampanie si se prepara fara capac, pentru a facilita evaporarea lichidului in exces.
Pentru tagliatelle avem nevoie de 3 oua intregi, pe care le asezam intr-un bol, le asezonam cu sare si piper si le batem cu putere. In ouale batute adaugam faina cat cuprinde, pentru a forma o coca mai tare, ce poate fi intinsa cu usurinta. Daca aveti masina de taitei, folositi accesoriul pentru taitei lati. Daca nu, varianta clasica se face cu sucitorul ( adica se lasa la uscat, se ruleaza si se taie la marimea dorita). Dupa taiere, taiteii de intind la uscat si abia dupa aceea se fierb. (Eu ii prepar cand am timp si ii tin in cutii de carton ca sa nu mucegaiasca)
O data uscati, taiteii se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg si se spala cu apa rece, ca sa nu se lipeasca.
Intr-o tigaie mai mare (wok) se incinge uleiul, se adauga pastele fierte, sare, piper si cealalta jumatate de legatura de patrunjel si se soteaza putin, doar cat sa se intrepatrunda aromele.
Se serveste astfel: 1-2 bucati de friptura de iepure, alaturi de o lingura de varza calita si de una de tagliatelle.Nu se mananca cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de morcovi,telina si mar

Salata de morcovi,telina si mar

Toate ingredientele se spala si se dau pe razatoare, mare sau mica (eu prefer mare) si se amesteca

6 voturi    1 comentariu
20 min
Salate reci
Salata rapida(1)

Salata rapida(1)

Se curata se spala si se taie telina in fisii subtiri,adaugindu-se celelate ingrediente ca la \"Salata

8 voturi    3 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Delia M. (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    Carnea de iepure se casa este foarte gustoasa li lipsita aproape in totalitate de grasimi. Merita incercata.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

    N-am mancat niciodata carne de iepure de casa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

    Tare gustoasa trebuie sa fie....

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure de casa
  • 1 varza (aprox. 1,5 kg)
  • 200 gr. tagliatelle de casa
  • 175 ml.ulei (50 pt. friptura
  • 100 pt. varza
  • 25 pt. tagliatelle)
  • 200 ml sampanie demisec
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • o jumatate ardei rosu
  • un morcov
  • 2 cepe

Raporteaza reteta

Retete
de Delia M.
Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Cu o zi inainte de pregatire, prepelitele se pun intr-un bol si se acopera cu iaurtul si condimentele

6 voturi    9 comentarii
20h
Mancaruri cu carne
Tort de portocale

Tort de portocale

Gelatina se inmoaie in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. Separat, galbenusurile se

4 voturi    12 comentarii
15h
Torturi

Delia M. (Chef de cuisine)

Carnea de iepure se casa este foarte gustoasa li lipsita aproape in totalitate de grasimi. Merita incercata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de varza cu rosii deshidratate si ton Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bucate la borcan
Salata aromata de toamna Salata aromata de toamna

Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Salata taraneasca