autor:

autor

» » Fripturi

Friptura de jambon cu sos de macese

   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru 8 persoane:, 2 Kg pulpa de porc proaspata putin afumata cu soric, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 praz, 2 foi dafin,, 5 cuisoare, 1 ligurita boabe piper., Pentru cuvertura:, 4 felii piini graham, 2 felii piine alba,, 25 g zahar, 1 lingurita scortisoare,, 1 priza enibahar, 50 g unt., Pentru sos:, 200 g macese curatate fara simburi,, 1 coaja de lamiie, 40 g zahar, 1 plic, zahar vanilat, 2 lingurite amidon,, 3 lingurite vin de mere, 1 lingurita suc de lamiie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se asaza pulpa intr-o oala pentru cuptor, (ceramica de fonta Jena). Se acopera2/3 cu apa fiarta, se adauga ceapa, prazul, morcovii si condimentele. Se introduce oala in cuptorul incalzit la 200 grade C si se lasa sa dospeasca 2 ore. Se intoarce pulpa de citeva ori.
Dupa acest timp, se lasa sa se raceasca in sucul propriu.
Se sfarima piinea, se adauga zaharul, condimentele, untul si se amestecam bine. Se taie soricul si o parte din grasime de pe pulpa, se imparte deasupra si pe margini aluatul din piine, egal, neted si bine apasat. Se
introduce pe o tava de copt din nou in cuptorul incalzit la 180 de grade C,
pentru 40-50 minute. Se taie cald in felii de 1 cm.
Se seveste cu cartofi natur presarati cu frunze de patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de jambon cu sos de macese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 8 persoane:
  • 2 Kg pulpa de porc proaspata putin afumata cu soric
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 praz
  • 2 foi dafin,
  • 5 cuisoare
  • 1 ligurita boabe piper.
  • Pentru cuvertura:
  • 4 felii piini graham
  • 2 felii piine alba,
  • 25 g zahar
  • 1 lingurita scortisoare,
  • 1 priza enibahar
  • 50 g unt.
  • Pentru sos:
  • 200 g macese curatate fara simburi,
  • 1 coaja de lamiie
  • 40 g zahar
  • 1 plic
  • zahar vanilat
  • 2 lingurite amidon,
  • 3 lingurite vin de mere
  • 1 lingurita suc de lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Cotlet de porc la tava in vin alb