Friptura de Mare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Friptura de Mare

Ingrediente

  • Piept de pui
  • Mar golden
  • Busuioc verde
  • Piper
  • Oregano
  • Ulei de masline
  • Smantana
  • Boia sau Ardei iute praf (foarte picant)

Mod de preparare

Intr-o cratita de teflon se pune pieptul de pui dupa ce a fost putin batut, ca la snitel. Dupa putin timp, se pune un pahar mic de apa. Dupa prima evaporare, se pune putin ulei de masline, piper boabe, si oregano peste bucatile de carne. Se lasa cam 30 de secunde, apoi se pune iar un pahar cu apa. Dupa evaporare se adauga boia sau chilli peste friptura si sare. Se intorc, si se repeta procedeul cu apa. Se va face intoarce friptura de cate ori e nevoie, adaugand si pe o parte si pe alta oregano, si boia sau piper si sare.

Dupa ce se finalizeaza acest proces,se pune in aceeasi cratita un mar feliat. Se tin cateva secunde, cu putina apa, cat sa se inmoaie( atunci cand arunci apa, ca la carne, marul se coace foarte repede).

Langa friptura, se pune marul, se adauga o lingurita de smantana, busuiocul tocat marunt si putin oregano. De obicei, pentru fiecare portie se foloseste un mar. Jumatate va fi taiat pentru calire, iar jumatate se mananca dupa terminarea fripturii. Sa imi ziceti cum vi se pare. Nu are un gust tocmai romanesc. Toate cele bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise