autor:

Andrei Cristian Dumitrescu

» » Fripturi

Friptura de Mare

Autor: Andrei Cristian Dumitrescu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Cristian Dumitrescu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 29 august 2011

Ingrediente
Piept de pui, Mar golden, Busuioc verde, Piper, Oregano, Ulei de masline, Smantana, Boia sau Ardei iute praf (foarte picant)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita de teflon se pune pieptul de pui dupa ce a fost putin batut, ca la snitel. Dupa putin timp, se pune un pahar mic de apa. Dupa prima evaporare, se pune putin ulei de masline, piper boabe, si oregano peste bucatile de carne. Se lasa cam 30 de secunde, apoi se pune iar un pahar cu apa. Dupa evaporare se adauga boia sau chilli peste friptura si sare. Se intorc, si se repeta procedeul cu apa. Se va face intoarce friptura de cate ori e nevoie, adaugand si pe o parte si pe alta oregano, si boia sau piper si sare.
Dupa ce se finalizeaza acest proces,se pune in aceeasi cratita un mar feliat. Se tin cateva secunde, cu putina apa, cat sa se inmoaie( atunci cand arunci apa, ca la carne, marul se coace foarte repede).
Langa friptura, se pune marul, se adauga o lingurita de smantana, busuiocul tocat marunt si putin oregano. De obicei, pentru fiecare portie se foloseste un mar. Jumatate va fi taiat pentru calire, iar jumatate se mananca dupa terminarea fripturii. Sa imi ziceti cum vi se pare. Nu are un gust tocmai romanesc. Toate cele bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de Mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Copanele asortate

Copanele asortate

Sunca se taie in feliute subtiri cu care se tapeteaza tava, ceapa taiata rondele se pune peste feliutele

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Pui umplut cu garnitura de legume

Pui umplut cu garnitura de legume

Introduceti mana in pui si dezlipiti usor cu degetele carnea de pe oase, scotand osul de la piept,

23 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alina (Bucatar) , 01 septembrie 2011

    Cred ca a vrut sa scrie "Friptura de Mere"...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 august 2011

    Foarte aromata si tentanta!***** Marea Moarta e la 30 de minute de mine(Amman) asa ca ajung la timp sa o mananc langa mare... Bine ai venit pe gustos.ro si asteptam cat mai multe retete gustoase de la tine!

  • Andrei Cristian Dumitrescu

    Andrei Cristian Dumitrescu (Maestru bucatar) , 30 august 2011

    Friptura de Mare, muzica de Mare, imbracaminte de Mare... Friptura asta e buna de mancat la malul Marii Negre. E usoara, nu cade greu. N-am gasit alt titlu:)) Totusi, poate o incerci, si vezi ce iese. Maine sper sa mai pun o reteta de friptura de Mare... Toate cele bune

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 august 2011

      E interesantă, nu prea înţeleg titlul. O să ataşez o poză cu oregano găsit în România, lângă Olt, între Sibiu şi Rm. Vâlcea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Piept de pui
  • Mar golden
  • Busuioc verde
  • Piper
  • Oregano
  • Ulei de masline
  • Smantana
  • Boia sau Ardei iute praf (foarte picant)

Raporteaza reteta

alina (Bucatar)

Cred ca a vrut sa scrie "Friptura de Mere"...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chiftelute buuune