Carnea o spalam bine in apa rece.
Carnea o spalam bine in apa rece.
Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea.
Acest amestec poate fi folosit si la alte tipuri de carne, chiar si la cea de vita. La carnea de vita insa, nu vom pune sare in bait, deoarece sarea intareste carnea de vita.
Carnea o punem in vasul cu bait si o masam.
Eu, de obicei, o pun intr-o caserola inchisa ermetic si, din cand in cand, mai ii fac cate un masaj ca aromele sa intre mai bine.
Lasam carnea pentru 12 ore in bait.
Intr-o tava, punem o lingura de ulei si asezam carnea de miel care a stat in bait la frigider pentru cel putin 12 ore.
Turnam peste ea 100 ml vin si asezam cateva frunze de leustean.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins, la 160 grade C, pentru 2 ore.
Dupa doua ore, scoatem folia de aluminiu si luam frunzele de leustean ca sa nu se arda.
Mai lasam pentru 1 ora in cuptor ca sa se rumeneasca usor.
(Carnea cand o scoateti din bait, o puteti praji in ulei incins, pentru a avea o culoare aramie de la inceput)
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii