autor:

Anca Rm

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de miel

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2017

Ingrediente
carne de miel, 200 ml vin+100ml, piper, sare, 1 lingurita ras el hanout, zeama de la o lamaie, frunze de leustean, cateva fire de menta verde, 1 lingura ulei

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Carnea o spalam bine in apa rece.

Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea.

Acest amestec poate fi folosit si la alte tipuri de carne, chiar si la cea de vita. La carnea de vita insa, nu vom pune sare in bait, deoarece sarea intareste carnea de vita.

Carnea o punem in vasul cu bait si o masam.

Eu, de obicei, o pun intr-o caserola inchisa ermetic si, din cand in cand, mai ii fac cate un masaj ca aromele sa intre mai bine.

Lasam carnea pentru 12 ore in bait.



Intr-o tava, punem o lingura de ulei si asezam carnea de miel care a stat in bait la frigider pentru cel putin 12 ore.



Turnam peste ea 100 ml vin si asezam cateva frunze de leustean.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins, la 160 grade C, pentru 2 ore.

Dupa doua ore, scoatem folia de aluminiu si luam frunzele de leustean ca sa nu se arda.

Mai lasam pentru 1 ora in cuptor ca sa se rumeneasca usor.



(Carnea cand o scoateti din bait, o puteti praji in ulei incins, pentru a avea o culoare aramie de la inceput)



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de miel

Friptura de miel

Bucatile de miel se condimenteaza dupa gustul fiecaruia, si se taie din loc in loc unde se infinge

18 voturi    19 comentarii
1h
Fripturi
Friptura de miel

Friptura de miel

Mielul se taie in bucati. Usturoiul se curata si se piseaza. Lamaile se feliaza. Preparam baitul

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • carne de miel
  • 200 ml vin+100ml
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita ras el hanout
  • zeama de la o lamaie
  • frunze de leustean
  • cateva fire de menta verde
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Kofta de carne de miel cu salata de crudiati pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver