Carnea o spalam bine in apa rece.
Carnea o spalam bine in apa rece.
Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea.
Acest amestec poate fi folosit si la alte tipuri de carne, chiar si la cea de vita. La carnea de vita insa, nu vom pune sare in bait, deoarece sarea intareste carnea de vita.
Carnea o punem in vasul cu bait si o masam.
Eu, de obicei, o pun intr-o caserola inchisa ermetic si, din cand in cand, mai ii fac cate un masaj ca aromele sa intre mai bine.
Lasam carnea pentru 12 ore in bait.
Intr-o tava, punem o lingura de ulei si asezam carnea de miel care a stat in bait la frigider pentru cel putin 12 ore.
Turnam peste ea 100 ml vin si asezam cateva frunze de leustean.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins, la 160 grade C, pentru 2 ore.
Dupa doua ore, scoatem folia de aluminiu si luam frunzele de leustean ca sa nu se arda.
Mai lasam pentru 1 ora in cuptor ca sa se rumeneasca usor.
(Carnea cand o scoateti din bait, o puteti praji in ulei incins, pentru a avea o culoare aramie de la inceput)
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii