Carnea o spalam bine in apa rece.
Carnea o spalam bine in apa rece.
Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea.
Acest amestec poate fi folosit si la alte tipuri de carne, chiar si la cea de vita. La carnea de vita insa, nu vom pune sare in bait, deoarece sarea intareste carnea de vita.
Carnea o punem in vasul cu bait si o masam.
Eu, de obicei, o pun intr-o caserola inchisa ermetic si, din cand in cand, mai ii fac cate un masaj ca aromele sa intre mai bine.
Lasam carnea pentru 12 ore in bait.
Intr-o tava, punem o lingura de ulei si asezam carnea de miel care a stat in bait la frigider pentru cel putin 12 ore.
Turnam peste ea 100 ml vin si asezam cateva frunze de leustean.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins, la 160 grade C, pentru 2 ore.
Dupa doua ore, scoatem folia de aluminiu si luam frunzele de leustean ca sa nu se arda.
Mai lasam pentru 1 ora in cuptor ca sa se rumeneasca usor.
(Carnea cand o scoateti din bait, o puteti praji in ulei incins, pentru a avea o culoare aramie de la inceput)
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii