autor:

Anca Rm

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de miel

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2017

Ingrediente
carne de miel, 200 ml vin+100ml, piper, sare, 1 lingurita ras el hanout, zeama de la o lamaie, frunze de leustean, cateva fire de menta verde, 1 lingura ulei

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Carnea o spalam bine in apa rece.

Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea.

Acest amestec poate fi folosit si la alte tipuri de carne, chiar si la cea de vita. La carnea de vita insa, nu vom pune sare in bait, deoarece sarea intareste carnea de vita.

Carnea o punem in vasul cu bait si o masam.

Eu, de obicei, o pun intr-o caserola inchisa ermetic si, din cand in cand, mai ii fac cate un masaj ca aromele sa intre mai bine.

Lasam carnea pentru 12 ore in bait.



Intr-o tava, punem o lingura de ulei si asezam carnea de miel care a stat in bait la frigider pentru cel putin 12 ore.



Turnam peste ea 100 ml vin si asezam cateva frunze de leustean.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins, la 160 grade C, pentru 2 ore.

Dupa doua ore, scoatem folia de aluminiu si luam frunzele de leustean ca sa nu se arda.

Mai lasam pentru 1 ora in cuptor ca sa se rumeneasca usor.



(Carnea cand o scoateti din bait, o puteti praji in ulei incins, pentru a avea o culoare aramie de la inceput)



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Retete de Pasti
Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

Pulpele de miel le crestam din loc in loc si introducem in locasul format cate un catel de usturoi. Restul

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • carne de miel
  • 200 ml vin+100ml
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita ras el hanout
  • zeama de la o lamaie
  • frunze de leustean
  • cateva fire de menta verde
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

46 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Friptura de miel insotita de sparanghel copt