Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -un umar de miel de cca 2kg( este mai fraged decat pulpa)
  • -1 fir de rozmarin
  • -10 catei de usturoi
  • -15 linguri ulei de masline( pentru asezonare si pentru prajit carnea)
  • -1 cartof mare ( sau 12 cartofi noi)
  • -10 rosii mici( cherry)
  • -3-4 cepe mici
  • -2 fire de ceapa verde
  • -cimbru uscat
  • -tarhon uscat
  • -sucul de la 1 lamaie
  • -1 lamaie intreaga
  • -2 morcovi
  • -ardei gras in mau multe culori( rosu, verde, galben)
  • - 1 cana de masline verzi( se pot si negre daca nu avem verzi)
  • -2 cani supa Maggi de pui
  • - condiment mixt macinat: scortisoara, cuisoare,nucsoara,ghimbir,foi de dafin ( sau condiment pentru friptura)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala.

Se impaneaza cu usturoi.

Se sareaza si se condimenteaza cu condimentul mixt, cimbru , tarhon, ulei de masline si sucul de lamaie. ( Se poate condimenta si cu condiment pentru fripturi sau miel daca avem).

Se aseaza intr-o tava si se intoarce de pe o parte pe alta; se lasa la frigider pana a doua zi, pentru a se patrunde bine de arome.

Intr-o tava antiaderenta se pune ulei de masline si se rumeneste carnea de miel pe ambele fete .

Se aseaza carnea intr-o tava de cuptor cu cele 2 cani se supa de pui Maggi, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de o ora.

Intre timp se curata legumele; ardeii , morcovii si lamaia se taie rondele; cartoful se taie in bucati mai mari.

Se scoate carnea din cuptor dupa 1 ora si se intoarce pe cealalta parte; se adauga legumele , firul de rozmarin si maslinele ; se mai stropeste cu putin ulei de masline.

Se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca o ora.

Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor cca 20 de minute ,pentru a se rumenii carnea si legumele.

Se serveste cu garnitura de piureu de cartofi sau orez , cu salata mixta sau muraturi asortate.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise