Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -un umar de miel de cca 2kg( este mai fraged decat pulpa)
  • -1 fir de rozmarin
  • -10 catei de usturoi
  • -15 linguri ulei de masline( pentru asezonare si pentru prajit carnea)
  • -1 cartof mare ( sau 12 cartofi noi)
  • -10 rosii mici( cherry)
  • -3-4 cepe mici
  • -2 fire de ceapa verde
  • -cimbru uscat
  • -tarhon uscat
  • -sucul de la 1 lamaie
  • -1 lamaie intreaga
  • -2 morcovi
  • -ardei gras in mau multe culori( rosu, verde, galben)
  • - 1 cana de masline verzi( se pot si negre daca nu avem verzi)
  • -2 cani supa Maggi de pui
  • - condiment mixt macinat: scortisoara, cuisoare,nucsoara,ghimbir,foi de dafin ( sau condiment pentru friptura)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala.

Se impaneaza cu usturoi.

Se sareaza si se condimenteaza cu condimentul mixt, cimbru , tarhon, ulei de masline si sucul de lamaie. ( Se poate condimenta si cu condiment pentru fripturi sau miel daca avem).

Se aseaza intr-o tava si se intoarce de pe o parte pe alta; se lasa la frigider pana a doua zi, pentru a se patrunde bine de arome.

Intr-o tava antiaderenta se pune ulei de masline si se rumeneste carnea de miel pe ambele fete .

Se aseaza carnea intr-o tava de cuptor cu cele 2 cani se supa de pui Maggi, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de o ora.

Intre timp se curata legumele; ardeii , morcovii si lamaia se taie rondele; cartoful se taie in bucati mai mari.

Se scoate carnea din cuptor dupa 1 ora si se intoarce pe cealalta parte; se adauga legumele , firul de rozmarin si maslinele ; se mai stropeste cu putin ulei de masline.

Se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca o ora.

Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor cca 20 de minute ,pentru a se rumenii carnea si legumele.

Se serveste cu garnitura de piureu de cartofi sau orez , cu salata mixta sau muraturi asortate.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise