autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -un umar de miel de cca 2kg( este mai fraged decat pulpa), -1 fir de rozmarin, -10 catei de usturoi, -15 linguri ulei de masline( pentru asezonare si pentru prajit carnea), -1 cartof mare ( sau 12 cartofi noi), -10 rosii mici( cherry), -3-4 cepe mici, -2 fire de ceapa verde, -cimbru uscat, -tarhon uscat, -sucul de la 1 lamaie, -1 lamaie intreaga, -2 morcovi, -ardei gras in mau multe culori( rosu, verde, galben), - 1 cana de masline verzi( se pot si negre daca nu avem verzi), -2 cani supa Maggi de pui, - condiment mixt macinat: scortisoara, cuisoare,nucsoara,ghimbir,foi de dafin ( sau condiment pentru friptura), -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 3h

17 voturi

Mod de preparare

Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala.
Se impaneaza cu usturoi.
Se sareaza si se condimenteaza cu condimentul mixt, cimbru , tarhon, ulei de masline si sucul de lamaie. ( Se poate condimenta si cu condiment pentru fripturi sau miel daca avem).
Se aseaza intr-o tava si se intoarce de pe o parte pe alta; se lasa la frigider pana a doua zi, pentru a se patrunde bine de arome.
Intr-o tava antiaderenta se pune ulei de masline si se rumeneste carnea de miel pe ambele fete .
Se aseaza carnea intr-o tava de cuptor cu cele 2 cani se supa de pui Maggi, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de o ora.
Intre timp se curata legumele; ardeii , morcovii si lamaia se taie rondele; cartoful se taie in bucati mai mari.
Se scoate carnea din cuptor dupa 1 ora si se intoarce pe cealalta parte; se adauga legumele , firul de rozmarin si maslinele ; se mai stropeste cu putin ulei de masline.
Se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca o ora.
Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor cca 20 de minute ,pentru a se rumenii carnea si legumele.
Se serveste cu garnitura de piureu de cartofi sau orez , cu salata mixta sau muraturi asortate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Incepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza,

8 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
ciolan cu fasole

ciolan cu fasole

- fasolea boabe se pune la inmuiat in apa cu o seara inainte de a se pregati mincarea - a doua zi

17 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Foarte frumos, o explozie de culori, intotdeauna imi place cand tava sau platoul sunt viu colorate!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Multumesc pentru comentariu si pentru noua idee; de asememnea pentru sugestia de decoratie. Cand sunt cartofi noi si milelul meu iese si mai frumos.

  • Tiberius77

    Tiberius77 (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

    Adoooooooooooor mielul,, mai ales Ciolanul de miel , cotletul de miel..... Iti multcumesc pentru reteta. :) Iata Ciolanul meu de miel cu varza rosie calita si cartofi copti :)

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Cate arome!!!ca de obicei arata super,felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Excelenta combinatie...

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Excelent arata , felicitari.Mai am ceva care de miel si exact la o friptura cu masline ma gandeam, o sa ma inspir de la tine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

17 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -un umar de miel de cca 2kg( este mai fraged decat pulpa)
  • -1 fir de rozmarin
  • -10 catei de usturoi
  • -15 linguri ulei de masline( pentru asezonare si pentru prajit carnea)
  • -1 cartof mare ( sau 12 cartofi noi)
  • -10 rosii mici( cherry)
  • -3-4 cepe mici
  • -2 fire de ceapa verde
  • -cimbru uscat
  • -tarhon uscat
  • -sucul de la 1 lamaie
  • -1 lamaie intreaga
  • -2 morcovi
  • -ardei gras in mau multe culori( rosu
  • verde
  • galben)
  • - 1 cana de masline verzi( se pot si negre daca nu avem verzi)
  • -2 cani supa Maggi de pui
  • - condiment mixt macinat: scortisoara
  • cuisoare,nucsoara,ghimbir,foi de dafin ( sau condiment pentru friptura)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos, o explozie de culori, intotdeauna imi place cand tava sau platoul sunt viu colorate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui cu sos