autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de oaie in aluat de paine

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2016

Ingrediente
-2 bucati pulpa oaie,dezosata,circa 3 kg.,, -1 lingura legume deshidratate,, -1 borcan ciuperci feliate,800 ml.,, -2 cepe uscate,, -sare dupa gust,, -10 fire de usturoi verde,, -10 fire de ceapa verde,, -1 legatura leustean verde,, -3-4 linguri ulei., Ingrediente pentru aluat:, -1 kg.faina de grau,, -1 cub de drojdie,, -2 linguri legume deshidratate,, -1 varf de cutit de sare,, -1 ou.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

-Se inlatura oasele de la pulpa de oaie,se sectioneaza,sa se poata patrunde usor,se presoara cu sare si legume deshidratate si se prajesc in tigaie pe aragaz,cu putin ulei,pana ce sa patrund bine,apoi se lasa la rece.
-Intr-un vas se pune faina de grau, peste ea se adauga legumele deshidratate si drojdia topita in putina apa cu sare si se face un aluat,suficient de tare,framantandu-se cu apa calduta.Se lasa apoi sa creasca aluatul,pana ce isi dubleaza volumul.Se imparte in doua foi egale si se intind pe masa de lucru,cu sucitorul,asa incat sa se poata aseza carnea si sa poata fi rulata.
Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei si ceapa uscata tocata marunt,se soteaza bine si se lasa la rece,pret de cateva minute.
Dupa ce se intinde foaia de aluat se presoara din abundenta usturoi verde tocat,ceapa verde tocata,leustean,ciupercile trase la tigaie si se aseaza carnea prajita.Se ruleaza usor si se aseaza in tava in care se pune hartie de copt.Se ung cu ou batut si se presoara legume deshidratate,apoi se dau tavile la cuptor,la foc potrivit,pana cand se coc si se rumenesc frumos.Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de oaie in aluat de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Bors cu perisoare de miel si verdeturi

Bors cu perisoare de miel si verdeturi

Culegem carnea de miel de pe os, apoi punem in apa cu sare oasele, sa fiarba si sa le putem spumui. Zarzavatul

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Retete de Pasti
Oua cu surprize

Oua cu surprize

Cojile de oua (stranse de la alte preparate) le spalam bine, bine, atat pe dinafara cat si pe dinauntru

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -2 bucati pulpa oaie,dezosata,circa 3 kg.,
  • -1 lingura legume deshidratate,
  • -1 borcan ciuperci feliate,800 ml.,
  • -2 cepe uscate,
  • -sare dupa gust,
  • -10 fire de usturoi verde,
  • -10 fire de ceapa verde,
  • -1 legatura leustean verde,
  • -3-4 linguri ulei.
  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg.faina de grau,
  • -1 cub de drojdie,
  • -2 linguri legume deshidratate,
  • -1 varf de cutit de sare,
  • -1 ou.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Drob din ficatei si piept de pui