Friptura de oaie in aluat de paine

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Friptura de oaie in aluat de paine

Ingrediente

  • -2 bucati pulpa oaie,dezosata,circa 3 kg.,
  • -1 lingura legume deshidratate,
  • -1 borcan ciuperci feliate,800 ml.,
  • -2 cepe uscate,
  • -sare dupa gust,
  • -10 fire de usturoi verde,
  • -10 fire de ceapa verde,
  • -1 legatura leustean verde,
  • -3-4 linguri ulei.
  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg.faina de grau,
  • -1 cub de drojdie,
  • -2 linguri legume deshidratate,
  • -1 varf de cutit de sare,
  • -1 ou.

Mod de preparare

-Se inlatura oasele de la pulpa de oaie,se sectioneaza,sa se poata patrunde usor,se presoara cu sare si legume deshidratate si se prajesc in tigaie pe aragaz,cu putin ulei,pana ce sa patrund bine,apoi se lasa la rece.

-Intr-un vas se pune faina de grau, peste ea se adauga legumele deshidratate si drojdia topita in putina apa cu sare si se face un aluat,suficient de tare,framantandu-se cu apa calduta.Se lasa apoi sa creasca aluatul,pana ce isi dubleaza volumul.Se imparte in doua foi egale si se intind pe masa de lucru,cu sucitorul,asa incat sa se poata aseza carnea si sa poata fi rulata.

Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei si ceapa uscata tocata marunt,se soteaza bine si se lasa la rece,pret de cateva minute.

Dupa ce se intinde foaia de aluat se presoara din abundenta usturoi verde tocat,ceapa verde tocata,leustean,ciupercile trase la tigaie si se aseaza carnea prajita.Se ruleaza usor si se aseaza in tava in care se pune hartie de copt.Se ung cu ou batut si se presoara legume deshidratate,apoi se dau tavile la cuptor,la foc potrivit,pana cand se coc si se rumenesc frumos.Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise