autor:

Ionutz

» » Fripturi

Friptura de porc cu cartofi prajiti si salata

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2010

Ingrediente
Pentru 3 portii, 900 grame carne porc (ceafa, pulpa), 1 kg cartofi, 3 rosii, 1 ceapa, ardei gras, alte legume dorite pentru salata, 500 gr. ulei, sare, piper si alte condimente dorite

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala , se taie (eu am folosit o tabla ondulata), se spala din nou si se scurg dupa care se pun la prajit in ulei incins.



Carnea se portioneaza, se spala, se sareaza si condimenteaza si se aseaza intr-o tigaie cu 2 parti ulei si o parte apa. Se lasa la foc mediu cu capac , se intoarce pe ambele parti. Se stinge focul cand incepe sa se rumeneasca.



Eu am preferat sa fac o salata simpla astfel:

Se spala legumele ,se taie felii subtiri, se adauga sare, ulei, patrunjel verde, 3 picaturi de otet si se amesteca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu cartofi prajiti si salata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de curcan invelit in foi de varza acra

Piept de curcan invelit in foi de varza acra

Daca pieptul de curcan este mare il tai in doua si-l fac pe rand, pentru ca intra mai multe foi de

9 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Cartofi la cuptor cu cotlet de porc

Cartofi la cuptor cu cotlet de porc

Cartofii se spala si se taie cubulete, iar apoi se asaza intr-o tava pe care in prealabil o ungem

8 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Arata foarte bine.Felicitari.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Imi place friptura ta si faptul ca te straduiesti sa arate bine-n farfurie. In general, admir barbatii care gatesc.

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3 portii
  • 900 grame carne porc (ceafa
  • pulpa)
  • 1 kg cartofi
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • ardei gras
  • alte legume dorite pentru salata
  • 500 gr. ulei
  • sare
  • piper si alte condimente dorite

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

mac myra (Chef de cuisine)

Arata foarte bine.Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de porc la cuptor