autor:

Epure Mariana

» » Fripturi

Friptura de porc cu vin si varza rosie

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009

Ingrediente
700 g carne deporc (gulas), 1 varza rosie, 2 pahare vin rosu, 2 linguri ulei, 1 punga magica knorr pentru friptura de pui sau porc cu vin, 1 ceapa rosie, 1 varf crenguta cimbru, 1 lingura bulion, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie carnea de porc bucatele si se introduce in punga magica cu condimente, se inchide la gura si se aseaza intr-o tava ce se baga la cuptorul incins.Intre timp taiem varza suvite, ceapa solzisori si le calim intr-o cratocioara cu putin ulei, sare si piper. Spre sfarsit cand s-a inmuiat, adaugam un pahar de vin rosu si mai lasam un timp sa se evapore alcoolul ramanand doar aroma. Adaugam si 1 lingura de bulion sicimbrul si mai lasam sa se schimbe la culoare. E gata cand varza si ceapa sunt moi ca spaghetele iar sosul e aproape maroniu. Verificam la cuptor sa fie patrunsa carnea si adaugam un pahar de vin rosu si lasam punga desfacuta la gura. Dupa inca 10-15 minute scoatem si fripturica de porc. Asezam pe un platou varza pe margine ca un cuib si in mijloc fripturica de porc. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu vin si varza rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulada Wellington

Rulada Wellington

Muschiuletul de vita (800g-1kg) se da cu sare si piper si se prajeste la foc iute pe toate partile

24 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Frigarui de fudulii de curcan la grill (gratar)

Frigarui de fudulii de curcan la grill (gratar)

La fuduliile necuratate trebuie indepartata cu grija membrana groasa,pielita,apoi spalate bine si

33 voturi    22 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 700 g carne deporc (gulas)
  • 1 varza rosie
  • 2 pahare vin rosu
  • 2 linguri ulei
  • 1 punga magica knorr pentru friptura de pui sau porc cu vin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 varf crenguta cimbru
  • 1 lingura bulion
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Merge.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de curcan la cuptor