autor:

danutza

» » Fripturi

Friptură de porc înăbuşită

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Ingrediente
1,5 kg.pulpă de porc, 2 morcovi, 1 fir praz, usturoi, sare,, cimbru,oregano, ulei 1 linguriţă, 1 pahar vin roşu, roşii decojite şi tăiate(conservă)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

M-am gândit să pregătesc o friptură în oala de pământ pe care o folosesc de obicei pentru sarmale.
Drept pentru care: am tăiat felii groase cam de un deget carnea,am sărat-o şi am pipărat-o,am tăiat rondele prazul şi morcovii,felii subţiri usturoiul.
Am uns cu o linguriţă de ulei vasul şi am aşezat în straturi: carnea,morcovii,prazul,usturoiul,ultimul strat fiind de legume.
Am adăugat un pahar de apă şi unul de vin roşu.
Am pus capacul şi am dat oala la cupător la foc mediu cca.1 oră şi jumătate.
Când carnea era moale,am pus o conservă de roşii tăiate peste carne şi am mai dat la cuptor cca.15 min.
A ieşit...o buuunătate!
Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc înăbuşită" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

20 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Delicios.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    Excelenta si pe gustul meu. 5 stele!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg.pulpă de porc
  • 2 morcovi
  • 1 fir praz
  • usturoi
  • sare,
  • cimbru,oregano
  • ulei 1 linguriţă
  • 1 pahar vin roşu
  • roşii decojite şi tăiate(conservă)

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Porc picant cu ardei