M-am gândit să pregătesc o friptură în oala de pământ pe care o folosesc de obicei pentru sarmale.
Drept pentru care: am tăiat felii groase cam de un deget carnea,am sărat-o şi am pipărat-o,am tăiat rondele prazul şi morcovii,felii subţiri usturoiul.
Am uns cu o linguriţă de ulei vasul şi am aşezat în straturi: carnea,morcovii,prazul,usturoiul,ultimul strat fiind de legume.
Am adăugat un pahar de apă şi unul de vin roşu.
Am pus capacul şi am dat oala la cupător la foc mediu cca.1 oră şi jumătate.
Când carnea era moale,am pus o conservă de roşii tăiate peste carne şi am mai dat la cuptor cca.15 min.
A ieşit...o buuunătate!
Bon appetit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii