autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 porţii: 1.500 kg carne pentru fripturi, 2 kg cartofi, 200 ml ulei, 100 g făină, 100 g caşcaval, 100 g smîntînă, 400 ml lapte, 3 ouă, 100 ml vin, 50 g unt, sare şi piper, după gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

61 voturi

Mod de preparare

Carnea se spală, se sărează şi se pune într-o tavă la înăbuşit cu ½ din cantitatea de ulei şi adaos de apă sau supă. Se introduce vasul la cuptor cca 60 minute.

Spre sfârşitul înăbuşirii se stropeşte friptura cu vin, apoi se scoate, se porţionează, câte două bucăţi la porţie şi se păstrează în vasul respectiv la cald.

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie rondele. În lapte se adaugă făina şi uleiul rămas. Se amestecă şi se fierbe compoziţia cca 30 minute. Se lasă să se răcească şi se adaugă cartofii, ouăle bătute spumă, piper şi sare. Se controlează gustul.

Componentele se amestecă uşor şi se aşează într-o tavă unsă cu unt, deasupra se pune smântâna şi se presară caşcavalul ras. Se introduce vasul la cuptor pentru gratinare.

Cînd s-au gratinat pînă la rumenire se scoate vasul şi se porţionează cartofii cu paleta în farfurii. La servire se aşază friptura în farfurii, cu sosul respectiv, alături cu garnitura de cartofi gratinaţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui cu lămâie

Pulpe de pui cu lămâie

Am pus pulpele de pui într-un vas termorezistent, am pus condimentele, cele 3 felii de lămâie

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Vitel cu ananas

Vitel cu ananas

Se taie pulpa felii potrivite,se sărează şi se piperează,se presară cimbrul şi apoi ulei de

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

61 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 1.500 kg carne pentru fripturi
  • 2 kg cartofi
  • 200 ml ulei
  • 100 g făină
  • 100 g caşcaval
  • 100 g smîntînă
  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • 100 ml vin
  • 50 g unt
  • sare şi piper
  • după gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
FICAT DE PORC CU SOS