autor:

Dan65

» » Mancaruri cu carne

Friptura de porc sau "Pomana porcului",cu mamaliguta

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru 4 portii: -1 kg carne de porc mai grasa(se folosesc resturi de carne ramase,la taierea porcului,in urma fasonarii bucatilor de slanina,suncilor,etc). -4-5 catei de usturoi. -2-3 linguri de ulei. -1 lingurita de boia de ardei dulce.Piper.Sare.Pentru mamaliguta: -500g faina de malai.Sare.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

25 voturi

Mod de preparare

Este o reteta foarte simpla si usor de facut.La mine in familie si in zona de unde sunt,este mancarea care se maninca,la amiaza,in ziua in care se taie porcul.Alegem bucatile de carne pe care avem de gind sa le pregatim,avind grija ca intre ele sa fie si citeva mai grase.Le spalam de singe,le taiem bucatele potrivite ca marime si cit mai egale intre ele.Pnem uleiul intr-o cratita impreuna cu carnea.Cind incepe sa se friga,amestecam putin si punem 2 cani de apa,acoperim cu un capac si lasam sa se fiarba la foc potrivit.Mestecam din cind in cind sa nu se prinda de fund(sunt indicate acele cratite groase din fonta sau aluminiu).Cind carenea este aproape facuta(nu mai adaugam apa,lasam sa se friga in untura rezultata in urma topiri grasimi din carne),adaugam boiaua de ardei,sare si piper dupa gust si usturoiul care intre timp l-am curatat de coji si l-am pisat cu un pic de sare,amestecam bine,acoperim cu capacul si lasam sa se friga inca circa 5 minute,pina cind carnea incepe sa se rumeneasca.Pentru mamaliguta,intr-o oala mai potrivita,punem circa 1,5 litri de apa cu 2 lingurite de sare(sarea dupa gust,eu pu 2 lingurite ca maninc mai sarat) si lasam sa fiarba.Cind apa incepe sa fiarba punem faina,nu toata o data,ca o "ploaie",mestecind in continuu.Dupa ce am adaugat faina,lasam sa se fiarba la foc mic pentru inca circa 10 minute,mestecind incontinuu pt. a nu se prinde de fund,pina cind faina este fiarta si mamaliguta a devenit destul de groasa(timpul de fierbere este variabil in functie de faina pe care o folosim.Daca folosim faina de malai normala timpul este mai lung,in schimb pt.faina de mamaliga instantanee,timpul este mult mai scurt).Cind este gata o golim pe un platou sau pe un fund de lemn si o lasam sa se raceasca putin.Se serveste calda cu muraturi asortate si un pahar de palinca fiarta.POFTA BUNA.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc sau "Pomana porcului",cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vitel cu mazare verde

Vitel cu mazare verde

Carnea spalata se taie in bucatele mici . Ceapa curatata se taie marunt Gogosarul se taie feliute. Ceapa

3 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florin Floryn-bazato Alb , 28 decembrie 2014

    fain

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2012

    am mincat e bunaaaaaaaaaa

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: -1 kg carne de porc mai grasa(se folosesc resturi de carne ramase,la taierea porcului,in urma fasonarii bucatilor de slanina,suncilor,etc). -4-5 catei de usturoi. -2-3 linguri de ulei. -1 lingurita de boia de ardei dulce.Piper.Sare.Pentru mamaliguta: -500g faina de malai.Sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Dan65

Dan65 (Chef de cuisine)

am mincat e bunaaaaaaaaaa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Cartofi cu costita la cuptor