In primul rand va urez tuturor "La multi ani!", sa aveti un an mai bun si plin de impliniri pe toate planurile!
Si acum, reteta!
Se spala bine puiul si se sterge cu un servet curat. Se unge cu untul topit si se presara pe toate partile sare dupa gust si boiaua (chiar si in interior), iar deasupra se aseaza lamaia taiata felii.
Se da la cuptor intr-o tava (eu am folosit o oala cu capac ca sa nu se arda puiul deasupra) in care se mai pun 3-4 linguri de apa.
Se lasa la copt in jur de o ora (mai testati cu furculita pana vi se pare bine patruns), iar spre final luati capacul si mai lasati puiul in cuptor cam 5-10 min pentru a se rumeni.
Intre timp se curata cartorii si se taie in forma de acordeon, intre fiecare feliuta se indeasa o felie de usturoi, apoi, peste intreg cartoful se presara sare si rozmarin, si se inveleste in staniol. La fel se procedeaza cu toti cartofii. Se dau la cuptor pentru 30 min s se servesc ca si garnitura pentru pui.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii