autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de vaca inabusita cu piure de legume

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,200 kg carne pentru fripturi, 100 ml ulei, 100 ml supa, 100 ml vin, 1 kg cartofi, 400 g morcovi, 500 g mazare fiarta, 100 g telina, 100 g pastirnac-patrunjel, 200 ml lapte, 150 g unt, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa la cuptor, intr-o tava cu ulei si adaos de supa. In timpul inabusirii se stropeste carnea cu sosul format. Spre sfirsitul inabusirii se stropeste cu vin pe toata suprafata carnii. Cind este bine patrunsa, se scoate, se raceste si se portioneaza, mentininandu-se la cald, in sosul format, pina la servire. Legumele se pun la fiert in apa cu sare, cind sint aproape fierte se adauga mazarea fiarta. Dupa ce au fiert toate legumele, se strecoara si se paseaza sau se trec prin masina de tocat. In pasta formata se adauga laptele fiert si 1/2 din cantitatea de unt si se amesteca bine compozitia pina la ornogenizare. Se verifica gustul si se pune restul de unt deasupra. Se serveste in farfurie sau pe platou, cu sosul respectiv si piureul de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vaca inabusita cu piure de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui  cu scoici (Frango com Amêijoas)

Pui cu scoici (Frango com Amêijoas)

1)Puiul se taie in bucãti, se cond. cu sare, piper, chimion, sofran,menta intreagã,usturoiul si

4 voturi    19 comentarii
40 min
Fripturi
Friptura la cuptor cu fasole Azuki si cus-cus

Friptura la cuptor cu fasole Azuki si cus-cus

Friptura se spala,se zvanta si apoi o punem intr-un bol cu jumatate ceasca de vin rosu, pentru 2

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,200 kg carne pentru fripturi
  • 100 ml ulei
  • 100 ml supa
  • 100 ml vin
  • 1 kg cartofi
  • 400 g morcovi
  • 500 g mazare fiarta
  • 100 g telina
  • 100 g pastirnac-patrunjel
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Mici la gratar