autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de vita marinata

Autor: anechei georgeta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anechei georgeta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009

Ingrediente
1kg pulpa vita, 3 morcovi, 2-cepe, 1 capatana usturoi, 1 telina cat pumnul, foi dedafin, sare, piper, 100ml vin alb sec,, 50 ml otet, 2 l apa, 200ml ulei, 150 ml pasta de rosii

Dificultate: Ridicata Timp: 50h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea se fierbe apoi legumele se taie cubulete se pune apa la fiert cu condimentele, sare, piper, foi de dafin, se adauga radacinoasele, apoi ceapa si usturoiul zdrobit.

Dupa ce fierbe se da la racit si se adauga otetul cu vinul, se aseaza carnea in vas si se toarna marinata racita. Se infoliaza vasul si se baga la frigider 48 ore.

Dupa doua zile, se scoate carnea, se scurge, se incinge uleiul si se trage bucata de carne in ulei, treptat se adauga apa tigaia in care se prajeste sa fie cu capac sa se innabuseasca. Cand intra furculita usor, carnea este fiarta.



Din legume se face o pasta , pasati legumele mai adaugati o lingura de ulei, pasta de legume o diluati cu apa calduta, adaugati sosul de rosii, trageti un clocot la sos apoi puneti feliile de carne.



Se poate servi cu garnituri de cartofi sau orez. Daca nu vreti sa fierbeti carnea folositi punga Knorr Magic pentru friptura de porc cu usturoi si afumatura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita marinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de vita marinata la gratar

Friptura de vita marinata la gratar

In primul rand, am macinat bine nucile si alunele de padure, si le-am pus intr-un castron. Peste

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov). Se

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

50h 20 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de anechei georgeta
Rulada de carne cu bechamel

Rulada de carne cu bechamel

Pieptul de pui se taie cat o palma. Se aseaza bacon-ul felii, apoi fasiile de ardei peste care adaugam

6 voturi    6 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
File de Porc cu Ananas