Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vitel/manzat
  • 3-4 cartofi medii
  • 6-7 ciuperci Champignon
  • 250 ml vin rosu
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de bulion (optional)

Mod de preparare

Se feliaza bucata de carne de vitel, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se aseaza in vasul de yena, uns in avans cu putin ulei. Taiem apoi ciupercile si cartofii felii, imprastiindu-i in vasul de yena, peste carne. Intre timp, preincalzim cuptorul. Inainte de a baga vasul in cuptor, adaugam o jumatate de cana de apa (in functie de marimea vasului yena, puneti apa cat este necesar).Se lasa la cuptor timp de 1h30 min ( apa trebuie sa scada in timpul acesta), dupa care adaugam sosul facut din :usturoiul pisat, sare , piper(dupa gust) si vinul rosu.Se mai lasa inca 10 minute, pentru a intra sosul in carne. Daca doriti sa adaugati bulionul, il puteti amesteca cu restul sosului, inainte de a-l pune in vasul yena.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura