autor:

Vekas

» » Fripturi

FRIPTURA DIN PIEPT DE RATA MARINAT IN SOS YAKITORI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2009

Ingrediente
1 piept de rata ,dezosat,de 800g.,, 250 ml. sos Yakitori,, 1 catel de usturoi,, 1 lingurita seminte de anason, , 8 linguri ulei de masline,, 2 lingurite Knorr Delikat, Pentru sosul Yakitori:, 125ml.sos de soia,, 125ml. vin alb sec,, 1 lingura zahar brun,, 2 lingurite suc de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

1.Se curata pieptul de rata de grasime si piele si se taie in 4 fileuri.
2.Se prepara sosul Yakitori ,amestecandu-se toate ingredientele :sosul de soia, vinul alb, zaharul brun si sucul de lamaie.
3.Se pregateste marinata:se amesteca sosul Yakitori cu uleiul de masline, anasonul, usturoiul zdrobit ,sucul de lamaie si 2 lingurite de Knorr Delikat.
4.Se pun fileurile de rata in aceasta marinata in asa fel incat sa fie unse pe ambele parti cu marinata si se lasa o noapte ,in frigider ,intr-un vas acoperit cu folie.
5.Se scot fileurile si se lasa 1 ora la temperatura camerei.
6.Se pune la incalzit o tava de teflon(fara grasime).Se frig fileurile 1 minut , pe fiecare parte,apoi se tin la cald 30 de minute.
7.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
8.Intr-o tava se pune folie de aluminiu,peste un gratar ,pe care se pun fileurile de rata si se frig 10 minute.Se servesc cu garnitura , dupa dorinta, si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "FRIPTURA DIN PIEPT DE RATA MARINAT IN SOS YAKITORI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Muschi la tava cu legume

Muschi la tava cu legume

Crestati muschiuletii, pe 3/4 din circumferinta, felii de 1,5-2 cm grosime (sa nu taiati de tot,

3 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Bife de vitel în sos de smântânã

Bife de vitel în sos de smântânã

1)Carnea se condimenteazã cu sare si piper. Se încinge untul în tigaie si se prãjesc feliie

5 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Multumesc pentru aprecieri.Aveti dreptate, este o delicatesa....

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Mmmmmmm ce delicatese!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Rata este o delicatesa si sunt sigura ca este tare bun.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de rata ,dezosat,de 800g.,
  • 250 ml. sos Yakitori,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita seminte de anason
  • 8 linguri ulei de masline,
  • 2 lingurite Knorr Delikat
  • Pentru sosul Yakitori:
  • 125ml.sos de soia,
  • 125ml. vin alb sec,
  • 1 lingura zahar brun,
  • 2 lingurite suc de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri.Aveti dreptate, este o delicatesa....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Mici la gratar