1.Se curata pieptul de rata de grasime si piele si se taie in 4 fileuri.
2.Se prepara sosul Yakitori ,amestecandu-se toate ingredientele :sosul de soia, vinul alb, zaharul brun si sucul de lamaie.
3.Se pregateste marinata:se amesteca sosul Yakitori cu uleiul de masline, anasonul, usturoiul zdrobit ,sucul de lamaie si 2 lingurite de Knorr Delikat.
4.Se pun fileurile de rata in aceasta marinata in asa fel incat sa fie unse pe ambele parti cu marinata si se lasa o noapte ,in frigider ,intr-un vas acoperit cu folie.
5.Se scot fileurile si se lasa 1 ora la temperatura camerei.
6.Se pune la incalzit o tava de teflon(fara grasime).Se frig fileurile 1 minut , pe fiecare parte,apoi se tin la cald 30 de minute.
7.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
8.Intr-o tava se pune folie de aluminiu,peste un gratar ,pe care se pun fileurile de rata si se frig 10 minute.Se servesc cu garnitura , dupa dorinta, si un vin alb sec.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii