autor:

Cely Snijec

» » Fripturi

Friptura din piept de rata

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2012

Ingrediente
un piept de rata, 2 linguri de untura de porc, sare, de dafin sau ce va place, o ceapa, un mar, o gutuie, 2-3 catei de usturoi, o mandarina, un pahar de vin

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Batem pieptul de rata cu atentie sa nu se rupa pielita. Amestecam condimentele cu untura, ungem carnea si o rulam.
Legam cu snur si o asezam in tava. Condimentam, adaugam ceapa,usturoiul,gutuia si marul feliate, o ceasca de apa si dam la cuptorul incins. Periodic intoarcem pe toate partile. Cand carnea e aproape patrunsa, adaug vinul si feliile de mandarine.Dau la cuptor pana scade sosul. Dupa ce e rumenit, iau de pe foc, las sa se raceasca, apoi scot ata si tai felii. Este o friptura deosebit de gustoasa. Se poate servi rece sau calda cu garnitura
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din piept de rata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Carnati in vin

Carnati in vin

Carnatii de tara, chiar daca sunt afumati, lasa foarte multa grasime si sunt greu digerabili. Astfel

4 voturi    7 comentarii
40 min
Fripturi
Copanele la gratar cu Rosti

Copanele la gratar cu Rosti

Se spala bine copanelele si se pun pe gratar,pentru cel putin 40 de minute,timp in care le verificam

5 voturi    2 comentarii
50 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • un piept de rata
  • 2 linguri de untura de porc
  • sare, de dafin sau ce va place
  • o ceapa
  • un mar
  • o gutuie
  • 2-3 catei de usturoi
  • o mandarina
  • un pahar de vin

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Creier pane