autor:

Aurel_Constantinescu

» » Fripturi

Friptura de pui la coptor in vas de lut

Autor: Aurel_Constantinescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aurel_Constantinescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iulie 2012

Ingrediente
un pui gril de 2kg ,o lingura de ulei, sara ,piper si condimente pentru pui( Galeo) ,3,4 foi de dafin ,sase catei de usturoi, boia de ardei iute si o cana de apa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Vasul de lut se scufunda in chiuveta plina cu apa timp de 20 min., in acest timp pregatim puiul. Taiem cateii de usturoi in doua si ii introducem aleator in pui prin gaurile facute cu varful unui cutit , Il frecam pe ambele parti cu ulei il condimentam cu sare , piper si condimentele pentru pui. Scoatem vasul din apa si introducem puiul cu fata in jos, adaugam cana de apa si cele 3,4 foi de dafin, punem capacul si-l bagam la cuptor 30 min la foc mediu spre mare. Dupa timpul scurs scoatem cu mare atentie vasul din cuptor, inlaturand capacul, intoarcem puiul punem capacul la loc si-l bagam din nou 45 min la cuptor ,lasand fara capac ultimele 10 minute pt a prinde crusta si culoare. Se serveste cald cu garnitura de piure si salata de varza dulce si binenteles cu o bere rece. POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui la coptor in vas de lut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
PULPE DE PUI CU CIUPERCI

PULPE DE PUI CU CIUPERCI

Pulpele se curata si se spala, se portioneaza daca sunt prea mari, se condimenteaza si se aseaza

20 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi
Pulpe de pui cu gutuie

Pulpe de pui cu gutuie

Se spala carnea, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper, boia iute/dulce, marar

1 vot    4 comentarii
50h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Simplu dar delicios!

  • Fara foto

    Adina (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Puiul este delicios si impudic !:)) Mi-am propus sa-mi iau si eu un vas din acesta !:)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Am un asemenea vas dar nu a fost folosit decat pentru sarmalute ,o sa ii fac proba si cu pui,cred ca o sa fie deosebit !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • un pui gril de 2kg ,o lingura de ulei
  • sara ,piper si condimente pentru pui( Galeo) ,3,4 foi de dafin ,sase catei de usturoi
  • boia de ardei iute si o cana de apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Aurel_Constantinescu
Spaghete carbonara reţetă la cuptor

Spaghete carbonara reţetă la cuptor

Mod de preparare Spaghete carbonara reţetă la cuptor: Spaghetele se fierb, comform instructiunilor,

21 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru inceput se separa galbenusul de albus. Visinile se curata de samburi si se pun la scurs intr-o

11 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri
Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi

Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi

Aripioarele se spala si se curata bine eliminand varful, le dam prin pesmet (in felul acesta carnea

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Simplu dar delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chiftelute buuune