autor:

Lory

» » Fripturi

Friptura simpla din ceafa de porc

Autor: Lory (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lory (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Ingrediente
1 kg. ceafa de porc, o capatana de usturoi, 3 foi de dafin, o lingurita boia de ardei ( iute sau dulce), sare, piper boabe, 2 linguri de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati maricele, dar nu foarte groase. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga carnea, foile de dafin, boiaua, sarea, boabele de piper ( cam o lingurita) si se adauga apa, atat cat sa acopere carnea. Se pune la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga usturoiul taiat felii. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade apa si incepe sa sfaraie uleiul.

Carne este foarte moale, se topeste in gura.

Puteti adauga o garnitura de cartofi piure, o salata de varza sau o puteti consuma asa, simpla. Mie imi place cu castraveti murati :) Este,pur si simplu,delicioasa.



Reteta o gasiti si aici : http://copiosus.blogspot.ro/2013/02/friptura-simpla-din-ceafa-de-porc.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura simpla din ceafa de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de pui la gratar cu orez

Piept de pui la gratar cu orez

Tocam legumele si le punem la calit in putin ulei. Adaugam apoi ciupercile, lasam inca 10 min sa

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Fripturi
Curcan umplut la cuptor

Curcan umplut la cuptor

Am lasat curcanul, frecat in prealabil cu sare si pe interior si pe exterior, 24 de ore intr-un

51 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    preferam ceafa, este o carne moale, gustoasa!

  • Lory

    Lory (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    :) da, este

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. ceafa de porc
  • o capatana de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • o lingurita boia de ardei ( iute sau dulce)
  • sare
  • piper boabe
  • 2 linguri de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Lory
Prajitura cu gris

Prajitura cu gris

Se bat albusurile spuma. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul

4 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Salata de cartofi cu maioneza

Salata de cartofi cu maioneza

Se fierb cartofii in coaja( eu am ales cartofi mai mici ca sa fiarba mai repede), Intre timp se

1 vot    4 comentarii
30 min
Salate de legume
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Se adauga oul si

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

preferam ceafa, este o carne moale, gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Cotlet cu sos caramel