autor:

Cely Snijec

» » Spume si creme dulci

Frisca de casa

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
300 g smantana nepasteurizata, 300 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

37 voturi

Mod de preparare

Incorporez ingredientele, bat cu telul sau cu mixerul pana obtin o compozitie consistenta. Nu continui baterea, ca se poate taia. Daca smantana este fluida, las la cald o noapte. Daca este prea consistenta, adaug 2-3 linguri de lapte inainte de batere. Folosim la torturi, prajituri, salate de fructe, inghetata sau cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frisca de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata

Se topeste ciocolata la bain-marie, astfel: Se pune o oala cu apa la fiert. Ciocolata se rupe in

2 voturi    4 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Jeleu de ciocolata

Jeleu de ciocolata

Ciocolata rupta se pune pe foc mic, intr-un vas, cu lapte, se amesteca pana se topeste, se da vasul

1 vot    0 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tania.olarasu , 01 mai 2010

    da e buna si foarte simpla.............!!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte buna, mai demult era frisca naturala, si aceea o foloseam la creme, dar si la gatit, era o bunatate.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Mmm ce ar merge o portie de capsunele cu frisca!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      asa o fac si eu si mincam cu capsunele,mm delicioasa.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Reteta perfecta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

37 voturi

Ingrediente

  • 300 g smantana nepasteurizata
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

tania.olarasu

da e buna si foarte simpla.............!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Tiramisu cu fructe de pãdure