autor:

paviasi

» » Dulciuri diverse

Fructe caramel

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2011

Ingrediente
cititi in instructiuni!

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr o tigaie se pune la topit unt,cand este topit untul se pune zaharul,se topeste pana acesta incepe sa si schimbe culoarea.In acest moment se adauga fructele in strat uniform in tigaie si se lasa sa scada siropul care il formeaza,la foc mic.Cand lichidul din tigaie a scazut,se flambeaza aruncand 20-30 de grame de coniac,sau triplu sec ori sambucca sau alta bautura aromata tare.Dupa ce s-a stins flacara se pune vin,o jumatate de pahar,se lasa sa scada si se adauga lapte,o jumatate de pahar.In acest momet se stinge focul si se lasa sa se raceasca.Se monteaza pe farfurie sau platou cu decor de menta sau zahar ars.Siropul din tigaie se foloseste deasemenea la decor.
Cantitatile nu sunt importante,o gospodina sau un bucatar isi dau seama cam cat sa puna in tigaie.In general nu se pun in tigaie fructele sub forma de morman,ca sa fiarba si sa se farame.Untul nu depaseste cantitatea de 100 de grame la o tigaie de dimensiuni medii,iar 200 de grame de zahar sunt suficiente la 700-800 de grame de fructe cat ar incapea intr-o tigaie potrivita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fructe cu sos caramel si paine in ou

Fructe cu sos caramel si paine in ou

Se curata fructele si se taie bucatele mici. Se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se topeasca.

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Fructe in sos de caramel cu inghetata

Fructe in sos de caramel cu inghetata

Se topeste untul, se adauga zaharul pana se caramelizeaza si apoi se adauga si fructele taiate cubulete.

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • cititi in instructiuni!

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Morcovii se curata si se dau pe razatoare(ochiuri mari) si se pun in tigaie impreuna cu margarina

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si trei mirodenii