Fructe de mare in nuca de cocos

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr. surimi de crab( atentie! nu cu gust de crab):
  • 1 00-150 gr.carne de scoici
  • 200 gr.caracatita
  • 100 gr.calamar
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei verde
  • 100 ml.ulei de masline
  • 2 nuci de cocos,de la care vom folosi miezul doar de la una singura
  • 100 ml. sos de soia
  • 50 ml.otet de mere
  • 1 lingura de zahar
  • sare,piper

Mod de preparare

Caracatita,scoicile si calamarul se spala in mai multe ape reci.In bucati mici se taie doar caracatita si calamarul.Intr-un vas se pune 1 litru de apa,la care se aduga putina sare.Cand clocoteste se aduga fructele de mare,mai putin surimiul.Se lasa sa fiarba doar 5 minute,dupa care se scot din apa si se lasa sa se scurga bine.

Intr-o tigaie teflonata se aduga o lingura de ulei.Se aduga ardeii taiati fasii subtiri.Din momentul in care uleiul sfarie din nou,legumele se calesc doar un singur minut,avand grija sa agitam tigaia pentru a se patrunde usor toti ardeii.

Fierbinti se rastoarna peste fructele de mare.Miezul de nuca de cocos se taie in bucatele mici.Jumatate din surimi se taie pe lungime iar cealalta jumate in cubulete.Zaharul se topeste intr-o craticioara.Cand devine usor maroniu se stinge cu otetul si 4 linguri de apa.Se lasa sa fiarba la foc domol pana se dizolva tot zaharul.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Se adauga sare, i piper dupa gust si restul de ulei.Acest dres se toarna peste salata .Se amesteca usor.Cu acest amestec umplem cojile de nuca de cocos pe care am avut grija dupa ce le-am taiat cu ajutorul unui fierastrau in doua sa le spalam si sa le lasam la zvantat.Aceasta salata nu se orneaza,amestecul fiind deosebit de aspectuos.Este o mancare speciala,pentru ocazii speciale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise