Frunzele de vita,curate,se oparesc.Orezul,curat, se pune la inmuiat in apa calduta;se lasa 30 minute;dupa aceea se spala bine, se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga putin.
Cele 2 rosii se taie patra tele de cca 1/2 cm.Patrunjelul se toaca;menta se toaca.Ceapa se taie f. marunt.Ardeiul iute se taie f. marunt.Toate acestea se amesteca bine cu orezul,sarea,condimente,vegeta,ulei de masline.Cu aceasta compozitie se umplu frunzele de vita.Deci se fac sarmalute de cca 6-7 cm, cu diametru de cca 2 cm.
Se gatesc astfel: intr- oala de presiune, se pune putin ulei (cca 2 linguri)de masline;peste se taie rondele 2 rosii,apoi se pun sarmalutele facute;peste ele se pune cca 4-5 linguri ulei de masline,apoi apa cit sa le cuprinda,sare dupa gust.Se inchide oala de presiune;dupa ce fierbe,se lasa 50-60 minute.Se lasa apoi in oala ,sa se raceasca.Se servesc reci.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii