autor:

husni

» » Aperitive

Sarmalute din foi de vita de vie ,fara carne(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 17 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 17 mai 2009

Ingrediente
250 g frunze de foi de vita, -3 pahare(pahar de apa) orez, -2 rosii, -1 ceapa, -1/2 legatura de patrunjel, -1/4 legatura menta, -1 bucata ardei iute, -condimente(piper,ienibahar,cardamom-toate dupa gust), -vegeta cca 1 lingurita cu virf, -1/2 lingurita sare, -1/2 pahar ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 4h

20 voturi

Mod de preparare

Frunzele de vita,curate,se oparesc.Orezul,curat, se pune la inmuiat in apa calduta;se lasa 30 minute;dupa aceea se spala bine, se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga putin.
Cele 2 rosii se taie patra tele de cca 1/2 cm.Patrunjelul se toaca;menta se toaca.Ceapa se taie f. marunt.Ardeiul iute se taie f. marunt.Toate acestea se amesteca bine cu orezul,sarea,condimente,vegeta,ulei de masline.Cu aceasta compozitie se umplu frunzele de vita.Deci se fac sarmalute de cca 6-7 cm, cu diametru de cca 2 cm.
Se gatesc astfel: intr- oala de presiune, se pune putin ulei (cca 2 linguri)de masline;peste se taie rondele 2 rosii,apoi se pun sarmalutele facute;peste ele se pune cca 4-5 linguri ulei de masline,apoi apa cit sa le cuprinda,sare dupa gust.Se inchide oala de presiune;dupa ce fierbe,se lasa 50-60 minute.Se lasa apoi in oala ,sa se raceasca.Se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute din foi de vita de vie ,fara carne(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovlecei

Ieri am făcut chiftele de dovlecei. Crocante în exterior, moi la mijloc, ce să o mai lungesc...

28 voturi    19 comentarii
50 min
Aperitive
Guacamole

Guacamole

Am taiat avocado-ul pe din doua, i-am dat una-n cap samburelui, pe care l-am eliminat cu cutitul

4 voturi    2 comentarii
10 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit sarmalute in frunza de vita fara carne dupa reteta Cameliei.Eu le-am fiert intr-o cratita neaderenta de Tefal: am pus un rand de frunze de vita, un rand de rondele de rosii, sarmalutele, apoi un nou rand de rondele de rosii,un rand de foi de vita si 4-5 rondele de lamaie; le-am fiert 60 de minute si au iesit foarte bune si acrisoare de la feliile de lamaie. Reteta ta e delicioasa.O recomand tuturor1

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Yoruichi Yoru , 21 iulie 2015

    :) Mash .. cu orezul preparat in acest fel se pot umple si ardei sau chiar dovlecei ^_^

  • Fara foto

    Lia Chiorean , 21 iulie 2015

    Fara carne de vita sau oaie ???

  • Fara foto

    Pnina Avraham , 27 august 2014

    foarte bune

    • Fara foto

      Adrian Circiumaru , 08 noiembrie 2013

      foarte bune

    • Fara foto

      Laura Damian , 07 septembrie 2013

      trebuie sa adaugati.. melasa de rodie ( pomagranate molasses )si puteti adauga putina scortisoara.

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 07 septembrie 2013

      La Lidl se aduc conserve din asa ceva , in prejma Craciunului.Sunt foarte bune.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte frumoase,si foarte bune...

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Ce frumoase sunt sarmalutele tale!Merita un 5*!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Foarte buna reteta, tentanta, arata tare bine.

    • Fara foto

      husni , 20 februarie 2010

      Ma bucura faptul ca reteta mea e apreciata ! Mari.spune-ne cum ti-au iesit !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Camy, în postul asta o sa fac şi eu sarmaluţele tale în foi de viţă! Mi se par foarte bune!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Multumesc,Mihaela ! E buna pt.post;fara delikat,maggi.....................

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Foarte gustoasa si te admir cat faci sarmalutele de frumoase! Eu pun deasupra sarmalutelor rosii feliate si cateva felii de lamaie; le face mai acre. Mihaela

    • aec21

      aec21 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Cand voi avea mai mult timp liber voi incerca reteta asta. E o alternativa excelenta pentru sarmale. O singura modificare: fara menta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

20 voturi

Ingrediente

  • 250 g frunze de foi de vita
  • -3 pahare(pahar de apa) orez
  • -2 rosii
  • -1 ceapa
  • -1/2 legatura de patrunjel
  • -1/4 legatura menta
  • -1 bucata ardei iute
  • -condimente(piper,ienibahar,cardamom-toate dupa gust)
  • -vegeta cca 1 lingurita cu virf
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 pahar ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Foarte frumoase,si foarte bune...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciuperci pane