Frunzele de vita,curate,se oparesc.Orezul,curat, se pune la inmuiat in apa calduta;se lasa 30 minute;dupa aceea se spala bine, se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga putin.
Cele 2 rosii se taie patra tele de cca 1/2 cm.Patrunjelul se toaca;menta se toaca.Ceapa se taie f. marunt.Ardeiul iute se taie f. marunt.Toate acestea se amesteca bine cu orezul,sarea,condimente,vegeta,ulei de masline.Cu aceasta compozitie se umplu frunzele de vita.Deci se fac sarmalute de cca 6-7 cm, cu diametru de cca 2 cm.
Se gatesc astfel: intr- oala de presiune, se pune putin ulei (cca 2 linguri)de masline;peste se taie rondele 2 rosii,apoi se pun sarmalutele facute;peste ele se pune cca 4-5 linguri ulei de masline,apoi apa cit sa le cuprinda,sare dupa gust.Se inchide oala de presiune;dupa ce fierbe,se lasa 50-60 minute.Se lasa apoi in oala ,sa se raceasca.Se servesc reci.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii