autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Furnici in copac

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 03 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 03 iunie 2016

Ingrediente
300 g carne tocata vita+porc, 300 g taitei de sticla, 50 g ciuperci urechi de lemn( Mun), 2-3 fire ceapa verde, 2-3 catei usturoi, 1 morcov, 1 ardei iute, sos Worcestershire, sos de soia, 1 lingurita otet de orez, 2 linguri ulei aromatizat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata amestec o punem intr-un vas , impreuna cu sosul e soia, sosul Worcestershire, otetul de orez, 1 lingura ulei aromatizat si ardeiul iute tocat marunt. Amestecam bine sa se omogenizeze toate, acoperim si lasam la rece, macar 30 de minute.
Morcovul curatat il taiem fasii subtiri.
Ciupercile urechi de lemn le inmuiem in apa calda 15 minute, conform instructiunilor de pe plic.Apoi le curatam, daca este nevoie si le vom prepara cam 10 minute, ca sa fie bine fierte.
Ceapa verde o separam in doua: partea verde intr-o parte si cea alba, in alta. O tocam marunt.
Intr-un wok punem putin ulei aromatizat , il incalzim bine, punem apoi partea alba de la ceapa, usturoiul presat si morcovul fasii, le tragem la tigaie, apoi adaugam carnea tocata si amestecam pina isi schimba culoarea.Adaugam sare si piper, atat cat este necesar.
In putina ceapa trasa la tigaie, punem si ciupercile curatate cu 2-3 linguri cu apa si sare , le gatim acoperit cam 10 minute pina sunt fierte ciupercile si scade apa.Asezonam daca mai este cazul.
Taiteii de sticla ii oparim citeva minute( conform indicatiilor de pe ambalaj), apoi ii scurgem de apa .
In farfuriile de servire asezam cate o portie de taitei, carnea tocata peste si urechile de lemn , linga.
Deasupra presaram partea verde de la ceapa.
Sunt sigura ca veti fi tare multumiti de gustul acestei mancari delicioase....
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/11/furnici-in-copac.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Furnici in copac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Furnici in copac

Furnici in copac

Ciupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un

23 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Furnici in copac

Furnici in copac

Se caleste in ulei ceapa, usturoi si radacina de ghimbir curatate si tocate marunt, se adauga ciupercile

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne tocata vita+porc
  • 300 g taitei de sticla
  • 50 g ciuperci urechi de lemn( Mun)
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute
  • sos Worcestershire
  • sos de soia
  • 1 lingurita otet de orez
  • 2 linguri ulei aromatizat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ