Furnici in copac

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Furnici in copac

Ingrediente

  • 300 g carne tocata vita+porc
  • 300 g taitei de sticla
  • 50 g ciuperci urechi de lemn( Mun)
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute
  • sos Worcestershire
  • sos de soia
  • 1 lingurita otet de orez
  • 2 linguri ulei aromatizat

Mod de preparare

Carnea tocata amestec o punem intr-un vas , impreuna cu sosul e soia, sosul Worcestershire, otetul de orez, 1 lingura ulei aromatizat si ardeiul iute tocat marunt. Amestecam bine sa se omogenizeze toate, acoperim si lasam la rece, macar 30 de minute.

Morcovul curatat il taiem fasii subtiri.

Ciupercile urechi de lemn le inmuiem in apa calda 15 minute, conform instructiunilor de pe plic.Apoi le curatam, daca este nevoie si le vom prepara cam 10 minute, ca sa fie bine fierte.

Ceapa verde o separam in doua: partea verde intr-o parte si cea alba, in alta. O tocam marunt.

Intr-un wok punem putin ulei aromatizat , il incalzim bine, punem apoi partea alba de la ceapa, usturoiul presat si morcovul fasii, le tragem la tigaie, apoi adaugam carnea tocata si amestecam pina isi schimba culoarea.Adaugam sare si piper, atat cat este necesar.

In putina ceapa trasa la tigaie, punem si ciupercile curatate cu 2-3 linguri cu apa si sare , le gatim acoperit cam 10 minute pina sunt fierte ciupercile si scade apa.Asezonam daca mai este cazul.

Taiteii de sticla ii oparim citeva minute( conform indicatiilor de pe ambalaj), apoi ii scurgem de apa .

In farfuriile de servire asezam cate o portie de taitei, carnea tocata peste si urechile de lemn , linga.

Deasupra presaram partea verde de la ceapa.

Sunt sigura ca veti fi tare multumiti de gustul acestei mancari delicioase....

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/11/furnici-in-copac.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise