autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fursecuri " a la Serengeti "

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2010

Ingrediente
75 g de zahar brun topit, 2 linguri de sirop auriu, 1 lingura de melasa neagra, 1 lingura de scortisoara, 1 lingurita de ghimbir, 1 lingura de apa, 95 g margarina, o jumatate de lingurita de bicarbonat, 175 g faina, 50 g fulgi de nuca de cocos, o mana de stafide

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se amesteca siropul, zaharul, melasa, condimentele si apa intr-o oala mare. Se pune pe foc si se lasa pana cand incepe sa fiarba, amestecand tot timpul.
3. Se stinge focul. Se adauga margarina si bicarbonatul. Se amesteca usor faina si nuca de cocos pana cand amestecul devine o coca. Se lasa la racit o jumatate de ora pana cand se intareste.
4. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 3 mm. Se folosesc forme metalice reprezentand animale sau cu forme confectionate din carton gros. Se taie aluatul in jurul formelor cu un cutit. Se folosesc stafide pentru ochi!
5. Se asaza formele pe o tava de copt unsa si tapetata cu faina si se coc pentru 10-15 minute. Lasa-le apoi sa se raceasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri " a la Serengeti "" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de paine cu mere si ciocolata

Budinca de paine cu mere si ciocolata

Punem painea sa se inmoaie in lapte, apoi o dam prin masina de tocat. Adaugam 1 praf de sare,

29 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mere, nuci si pere

Tarta cu mere, nuci si pere

Am facut un aluat din faina, unt, zahar pudra,sare,coaja rasa de lamiie, apa rece si l-am dat la

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Interesanta reteta si cred ca si gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 75 g de zahar brun topit
  • 2 linguri de sirop auriu
  • 1 lingura de melasa neagra
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 1 lingura de apa
  • 95 g margarina
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat
  • 175 g faina
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • o mana de stafide

Raporteaza reteta

ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Interesanta reteta si cred ca si gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Clatite pufoase -pancake-