1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se amesteca siropul, zaharul, melasa, condimentele si apa intr-o oala mare. Se pune pe foc si se lasa pana cand incepe sa fiarba, amestecand tot timpul.
3. Se stinge focul. Se adauga margarina si bicarbonatul. Se amesteca usor faina si nuca de cocos pana cand amestecul devine o coca. Se lasa la racit o jumatate de ora pana cand se intareste.
4. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 3 mm. Se folosesc forme metalice reprezentand animale sau cu forme confectionate din carton gros. Se taie aluatul in jurul formelor cu un cutit. Se folosesc stafide pentru ochi!
5. Se asaza formele pe o tava de copt unsa si tapetata cu faina si se coc pentru 10-15 minute. Lasa-le apoi sa se raceasca.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii