1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se amesteca siropul, zaharul, melasa, condimentele si apa intr-o oala mare. Se pune pe foc si se lasa pana cand incepe sa fiarba, amestecand tot timpul.
3. Se stinge focul. Se adauga margarina si bicarbonatul. Se amesteca usor faina si nuca de cocos pana cand amestecul devine o coca. Se lasa la racit o jumatate de ora pana cand se intareste.
4. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 3 mm. Se folosesc forme metalice reprezentand animale sau cu forme confectionate din carton gros. Se taie aluatul in jurul formelor cu un cutit. Se folosesc stafide pentru ochi!
5. Se asaza formele pe o tava de copt unsa si tapetata cu faina si se coc pentru 10-15 minute. Lasa-le apoi sa se raceasca.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii