autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fursecuri " a la Serengeti "

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2010

Ingrediente
75 g de zahar brun topit, 2 linguri de sirop auriu, 1 lingura de melasa neagra, 1 lingura de scortisoara, 1 lingurita de ghimbir, 1 lingura de apa, 95 g margarina, o jumatate de lingurita de bicarbonat, 175 g faina, 50 g fulgi de nuca de cocos, o mana de stafide

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se amesteca siropul, zaharul, melasa, condimentele si apa intr-o oala mare. Se pune pe foc si se lasa pana cand incepe sa fiarba, amestecand tot timpul.
3. Se stinge focul. Se adauga margarina si bicarbonatul. Se amesteca usor faina si nuca de cocos pana cand amestecul devine o coca. Se lasa la racit o jumatate de ora pana cand se intareste.
4. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 3 mm. Se folosesc forme metalice reprezentand animale sau cu forme confectionate din carton gros. Se taie aluatul in jurul formelor cu un cutit. Se folosesc stafide pentru ochi!
5. Se asaza formele pe o tava de copt unsa si tapetata cu faina si se coc pentru 10-15 minute. Lasa-le apoi sa se raceasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri " a la Serengeti "" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu frisca si ciocolata

Tarta cu frisca si ciocolata

1. Preparam blatul astfel: intr-un castron punem faina, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul.

15 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DE FRUCTE

TORT DE FRUCTE

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, galbenusurile, uleuiul si faina. Daca cere un pic

23 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Interesanta reteta si cred ca si gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 75 g de zahar brun topit
  • 2 linguri de sirop auriu
  • 1 lingura de melasa neagra
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 1 lingura de apa
  • 95 g margarina
  • o jumatate de lingurita de bicarbonat
  • 175 g faina
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • o mana de stafide

Raporteaza reteta

ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Interesanta reteta si cred ca si gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Clatite cu topping de ciocolata, banane si arahide