autor:

CulinaryRainbow

» » Retete de Craciun

Fursecuri cu anason

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 11 decembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru fursecuri:, 500 g unt la temperatura camerei ( eu am folosit unt de 82% ), 380 g zahăr, 3 ouă, coaja de la o lămâie ( eu am pus și coajă de portocală ), 750 g făină, două prafuri de copt ( eu am pus un praf de copt și o linguriță rasă cu bicarbonat ), o lingură cu pudră de anason ( anasonul a fost opțiunea mea ), Ingrediente Royal icing:, două albușuri, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 2 linguri cu amidon, 350 g zahăr pudră, o linguriță cu pudră de anason ( opțional ), coloranți alimentari

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

V-am obișnuit cu scurte povestioare sau detalii referitoare la originea preparatelor pe care le găsiți pe blog, așa că nici de această dată n-am să mă dezic de ele. :)



Fursecurile acestea sunt pregătite după o rețetă dintr-o carte de bucate nemțească. Mi-a dat-o draga mea Aura, după ce am bătut-o la cap câteva zile bune, însă nu m-am putut abține să nu adaug puțin anason, pentru a-l ademeni mai bine pe Moș Crăciun. :)



Am adăugat făina cernută, pudra de anason și agenții de creștere peste compoziția obținută și am frământat până când am obținut un aluat omogen și ușor lipicios. Am acoperit vasul și l-am lăsat la frigider până dimineață.

Pentru că am folosit un unt foarte gras a fost nevoie să las aluatul să se înmoaie puțin, înainte să mă apuc de format fursecurile. Dacă ascultam de Aura, care zicea să-l împart în 3 și să-l pun individual în folie alimentară, la rece, îmi era mai ușor. Dar m-am descurcat până la urmă. :)



Am împărțit dimineață aluatul și l-am lucrat pe rând. Am pus fursecurile în tavă și le-am copt 5 minute la 200 de grade ( rețeta zice că se coc 10 minute la 200 de grade, însă cred că depinde de cuptor ). Cert este că atunci când simțiți un miros dulce, îmbietor în casă, e timpul să scoateți fursecurile la aer. :)

Ei bine, cam asta este filosofia fursecurilor. După cum vedeți, nu-i mare deloc. :) Acum, să vă povestesc despre decor.



Sincer? Mi-am făcut de lucru. :) Bine, mie-mi place migala, că doar cu asta mă ocup în timpul liber, însă când mă gândesc că după ce-am ”desenat” câteva ore aceste fursecuri, o dată mușcate nu mai rămâne nimic din ele... :) Până și lui Dăniloiu îi e milă de ele... :)



Deci, le-am decorat cu Royal icing. O glazură care trebuie lucrată repede sau acoperită cu folie când e nevoie, altfel se usucă și nu mai poate fi folosită. Vă spun sincer că eu nu am acoperit-o cu nimic, dar am mai ”înmuiat-o cu câte-o picătură-două de apă. Se poate și așa, nu pățește nimic.

Mixați albușurile până când obțineți o spumă tare. Adăugați zeama de lămâie, amidonul și continuați să mixați adăugând treptat zahărul pudră și anasonul. Împărțiți glazura obținută în funcție de câte culori vreți să folosiți pentru decor. Pentru a ”desena” fursecurile, eu am folosit bețe din bambus pentru frigărui. :)

Bineînțeles, puteți decora aceste fursecuri și cu ciocolată sau le puteți uni cu dulceață. Puteți prepara o simplă bezea cu care să le ungeți puțin și să presărați bombonele colorate.



Spor la treabă!



P.S. Mulțumesc, Aura! Ador fursecurile acestea! :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu anason" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Steaua Craciunului

Steaua Craciunului

Se pune intr-un vas pe foc foarte mic sau bain-marie untul,ciocolata rupta,se amesteca continuu,se

2 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun
Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut. Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia

3 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Herta Anna-bella , 14 decembrie 2014

    Fursecuri cu anason

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru fursecuri:
  • 500 g unt la temperatura camerei ( eu am folosit unt de 82% )
  • 380 g zahăr
  • 3 ouă
  • coaja de la o lămâie ( eu am pus și coajă de portocală )
  • 750 g făină
  • două prafuri de copt ( eu am pus un praf de copt și o linguriță rasă cu bicarbonat )
  • o lingură cu pudră de anason ( anasonul a fost opțiunea mea )
  • Ingrediente Royal icing:
  • două albușuri
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cu amidon
  • 350 g zahăr pudră
  • o linguriță cu pudră de anason ( opțional )
  • coloranți alimentari

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Sarmale cu varza dulce si afumatura