V-am obișnuit cu scurte povestioare sau detalii referitoare la originea preparatelor pe care le găsiți pe blog, așa că nici de această dată n-am să mă dezic de ele. :)
Fursecurile acestea sunt pregătite după o rețetă dintr-o carte de bucate nemțească. Mi-a dat-o draga mea Aura, după ce am bătut-o la cap câteva zile bune, însă nu m-am putut abține să nu adaug puțin anason, pentru a-l ademeni mai bine pe Moș Crăciun. :)
Am adăugat făina cernută, pudra de anason și agenții de creștere peste compoziția obținută și am frământat până când am obținut un aluat omogen și ușor lipicios. Am acoperit vasul și l-am lăsat la frigider până dimineață.
Pentru că am folosit un unt foarte gras a fost nevoie să las aluatul să se înmoaie puțin, înainte să mă apuc de format fursecurile. Dacă ascultam de Aura, care zicea să-l împart în 3 și să-l pun individual în folie alimentară, la rece, îmi era mai ușor. Dar m-am descurcat până la urmă. :)
Am împărțit dimineață aluatul și l-am lucrat pe rând. Am pus fursecurile în tavă și le-am copt 5 minute la 200 de grade ( rețeta zice că se coc 10 minute la 200 de grade, însă cred că depinde de cuptor ). Cert este că atunci când simțiți un miros dulce, îmbietor în casă, e timpul să scoateți fursecurile la aer. :)
Ei bine, cam asta este filosofia fursecurilor. După cum vedeți, nu-i mare deloc. :) Acum, să vă povestesc despre decor.
Sincer? Mi-am făcut de lucru. :) Bine, mie-mi place migala, că doar cu asta mă ocup în timpul liber, însă când mă gândesc că după ce-am ”desenat” câteva ore aceste fursecuri, o dată mușcate nu mai rămâne nimic din ele... :) Până și lui Dăniloiu îi e milă de ele... :)
Deci, le-am decorat cu Royal icing. O glazură care trebuie lucrată repede sau acoperită cu folie când e nevoie, altfel se usucă și nu mai poate fi folosită. Vă spun sincer că eu nu am acoperit-o cu nimic, dar am mai ”înmuiat-o cu câte-o picătură-două de apă. Se poate și așa, nu pățește nimic.
Mixați albușurile până când obțineți o spumă tare. Adăugați zeama de lămâie, amidonul și continuați să mixați adăugând treptat zahărul pudră și anasonul. Împărțiți glazura obținută în funcție de câte culori vreți să folosiți pentru decor. Pentru a ”desena” fursecurile, eu am folosit bețe din bambus pentru frigărui. :)
Bineînțeles, puteți decora aceste fursecuri și cu ciocolată sau le puteți uni cu dulceață. Puteți prepara o simplă bezea cu care să le ungeți puțin și să presărați bombonele colorate.
Spor la treabă!
P.S. Mulțumesc, Aura! Ador fursecurile acestea! :*
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii