Intr-un castron, mixam untul zaharul si semintele de vanilie. Mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam oul intreg, apoi galbenusul.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de unt. Amestecam pana obtinem un aluat destul de consistent. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru o ora.
Dupa ce a stat la rece, scoatem aluatul si il framantam un pic. Formam "suluri" subtiri de 1 cm grosime si lungime 20 cm aproximativ. Taiem batoane de aprox. 7 cm.
Luam o tava prevazuta cu hartie de copt, asezam fursecurile si le bagam la cuptorul incins, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute. Ele trebuie sa ramana deschise la culoare, insa trebuie sa fie coapte. Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.
Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam laptele. Amestecam pana se omogenizeaza. Ornam fursecurile cu ciocolata la capete sau dupa preferinte.
sursa mea: http://cuisinezavecdjouza.fr/article-gateau-sec-algerien-et-economique-115919613-html

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii