Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 120 gr unt de calitate (moale)
  • - 80 gr zahar tos sau pudra. (eu am folosit pudra)
  • - 1 praf sare
  • - 1 galbenus ou (eu am folosit de tara)
  • - 150 gr faina
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 100 gr ciocolata alba de calitate
  • - 100 gr merisoare confiate

Mod de preparare

Intr-un castron, punem untul, zaharul, 1 praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn. Eu am o lingura de lemn, pe care o folosesc numai la prajituri, atunci cand trebuie sa amestec usor, si nu cu mixerul. Imi place sa amestec cu lingura, simt mai bine ca prajituresc.

Dupa ce am amestecat bine, adaugam galbenusul. Continuam sa amestecam pana incorporam bine galbenusul.

Punem praful de copt peste faina si amestecam cu o furculita astfel incat praful de copt sa se distribuie egal.

Ciocolata o tocam grosier, nu are importanta cum iese.

Adaugam faina peste compozitia de unt, apoi ciocolata tocata si merisoarele. Amestecam iar cu lingura pana obtinem un aluat moale, omogen, care miroase taree bine.

Pornim cuptorul. Pregatim o tava, asezam o hartie de copt. Luam cu lingura din compozitie si asezam atent in tava cate o gramajoara din aluat. Nu este nevoie sa modelam. Mie imi plac sa iasa mai rustic, nu perfect rotunde sau cum procedam cand le decupam. Asadar, formam gramajoare si dam tava la cuptorul incins.

Lasam la foc mediu, cam 15 minute. Le vedem usor rumenite pe margine si apoi le scoatem din cuptor. Ele se vor aplatiza un pic.

Le lasam sa se raceasca, pentru ca sunt extrem extrem de fragede si se pot rupe foarte usor. Dupa ce s-au racit, le scoatem pe un gratar. Ele se vor intari un pic si vor fi numai bune.

Sunt extrem de bune, fragede si dulci. Le recomand cu drag!

Tipsuri:

- folositi unt de calitate. Eu am avut proasta inspiratie candva, sa cumpar un unt oarecare pentru fursecuri. Se simtea un gust rau si gretos.

- nu le lasati mult in cuptor, este preferabil, si o spun din proprie experienta, sa stati langa ele cat se coc.

- sunt extrem de dulci, data viitoare cu siguranta voi injumatati cantitatea de zahar, pentru ca fiind si ciocolata in compozitie, practic e dublu zaharul. Daca preferati mai dulce, pastrati cantitatea din reteta. Eu insa, prefer mai putin dulci.

- se pot orna dupa bunul plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise