autor:

Laura_Nechita

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2014

Ingrediente
- 120 gr unt de calitate (moale), - 80 gr zahar tos sau pudra. (eu am folosit pudra), - 1 praf sare, - 1 galbenus ou (eu am folosit de tara), - 150 gr faina, - 1/2 plic praf de copt, - 100 gr ciocolata alba de calitate, - 100 gr merisoare confiate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, punem untul, zaharul, 1 praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn. Eu am o lingura de lemn, pe care o folosesc numai la prajituri, atunci cand trebuie sa amestec usor, si nu cu mixerul. Imi place sa amestec cu lingura, simt mai bine ca prajituresc.
Dupa ce am amestecat bine, adaugam galbenusul. Continuam sa amestecam pana incorporam bine galbenusul.
Punem praful de copt peste faina si amestecam cu o furculita astfel incat praful de copt sa se distribuie egal.
Ciocolata o tocam grosier, nu are importanta cum iese.
Adaugam faina peste compozitia de unt, apoi ciocolata tocata si merisoarele. Amestecam iar cu lingura pana obtinem un aluat moale, omogen, care miroase taree bine.
Pornim cuptorul. Pregatim o tava, asezam o hartie de copt. Luam cu lingura din compozitie si asezam atent in tava cate o gramajoara din aluat. Nu este nevoie sa modelam. Mie imi plac sa iasa mai rustic, nu perfect rotunde sau cum procedam cand le decupam. Asadar, formam gramajoare si dam tava la cuptorul incins.
Lasam la foc mediu, cam 15 minute. Le vedem usor rumenite pe margine si apoi le scoatem din cuptor. Ele se vor aplatiza un pic.
Le lasam sa se raceasca, pentru ca sunt extrem extrem de fragede si se pot rupe foarte usor. Dupa ce s-au racit, le scoatem pe un gratar. Ele se vor intari un pic si vor fi numai bune.
Sunt extrem de bune, fragede si dulci. Le recomand cu drag!
Tipsuri:
- folositi unt de calitate. Eu am avut proasta inspiratie candva, sa cumpar un unt oarecare pentru fursecuri. Se simtea un gust rau si gretos.
- nu le lasati mult in cuptor, este preferabil, si o spun din proprie experienta, sa stati langa ele cat se coc.
- sunt extrem de dulci, data viitoare cu siguranta voi injumatati cantitatea de zahar, pentru ca fiind si ciocolata in compozitie, practic e dublu zaharul. Daca preferati mai dulce, pastrati cantitatea din reteta. Eu insa, prefer mai putin dulci.
- se pot orna dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta Slim cu capsuni

Tarta Slim cu capsuni

Mai intai se framanta aluatul din ingredientele mentionate,se formeaza o bila si se da la frigider

21 voturi    16 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Placinta cu aluat foietaj, crema de branza, bezea, stafide si portocale, buna de luat la pachet la

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 120 gr unt de calitate (moale)
  • - 80 gr zahar tos sau pudra. (eu am folosit pudra)
  • - 1 praf sare
  • - 1 galbenus ou (eu am folosit de tara)
  • - 150 gr faina
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 100 gr ciocolata alba de calitate
  • - 100 gr merisoare confiate

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri bicolore