Intr-un vas se mixeaza ouale adaugand treptat zaharul tos, brun, sarea si esenta de vanilie.
Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se cerne, iar untul se topeste.
Untul topit se adauga peste amestecul de oua si zahar, se pune faina si se amesteca ingredientele.
Se adauga fructele de padure congelate si se amesteca foarte bine toata compozitia.
Aluatul obtinut se inveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider timp de o ora.
Dupa acest timp, luatul se intinde pe masa de lucru o foaie de aluat si se decupeaza cerculete, pe care le asezam intr-o tava
tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10 - 15 minute.
Se pudreaza cu zahar si se pot servi!
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu