autor:

nela

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu ghimbir

Autor: nela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
200 g unt, 400 g faina, coaja de portocala taiata cubulete fine, un varf de cutit de sare, 2 linguri mari zahar tos, Ghimbir proaspat, dat prin razatoarea mica, Ghimbir confiat, 2 linguri de bicarbonat alimentar, 2 linguri mari zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Am folosit faina 650, Clever, unt de masa Clever, zahar tos Margaritar, bicarbonat si zahar pudra vanilat dr. Oetker.
Am frecat untul, am adaugat faina, sarea, ghimbirul proaspat, zaharul tos, , bicarbonatul si coaja de portocala exact in ordinea enumerata. Am framantat tot timpul cu faina multa pe masa de lucru, pentru ca aluatul este sfaramicios, pana s-a strans tot ca o bila. Am dat la rece 1 ora obligatoriu. Am intins o foaie, tot cu faina sub ea si pe sucitorul din lemn, si am decupat-o cu diferite forme de fursecuri. Am pus in mijlocul lor ghimbir confiat (l-am luat de la Selgros), taiat cubulete. Le-am pus la copt, in cuptorul preincalzit, la foc iute. Atentie! Ele se coc foarte repede. Se considera coapte atunci cand se intoarce un fursec, pe spate este maroniu. Ele trebuie sa ramana deshise la culoare deasupra.
Se scot din cuptor, se lasa la racorit apoi se pudeaza cu zahar vanilat.
Se pastreaza fara zahar pudra in cutii de carton.
Sunt excelente dimineata la cafea , seara cu un ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou.

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu finetti, frisca si topping

Clatite cu finetti, frisca si topping

Se pun cele 3 oua si se bat putin cu telul. Apoi se pun cele 2 cani de faina si cele 2 cani de lapte

4 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Asadar, ghimbir proaspat cam 30 g. Multumesc!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Delicioase.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    ce bune trebuie sa fie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Un deliciu...

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Am introdus in cartea mea de bucate, retetele tale,"dulceata de ghimbir" si "siropul de ghimbir". Indata ce voi putea o sa le testez si o sa comentez. Fac si sosuri cu ghimbir si zeama de lamaie, o bunatate ghimbirul proaspat...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Ghimbirul proaspat, cam cat se pune?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Iubesc ghimbirul cu gustul lui unic...iar fursecurile tale cred ca au fost grozav de aromate si bune ! Am sa le incerc cu siguranta. Pup.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • coaja de portocala taiata cubulete fine
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri mari zahar tos
  • Ghimbir proaspat
  • dat prin razatoarea mica
  • Ghimbir confiat
  • 2 linguri de bicarbonat alimentar
  • 2 linguri mari zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

mira (Chef de cuisine)

Asadar, ghimbir proaspat cam 30 g. Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello 1