autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu miere, lamiie si migdale

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
600 gr. miere, 600 gr. faina, 400 gr. migdale sau nuci macinate, 1 pachetel zahar vanilat, coaja de la o lamiie, 160 gr. unt, 1 paharel rom, 1 lingura apa, 1 lingurita de amoniac praf

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune mierea la foc lasind sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca repede cu lingura pina se raceste putin, astfel ca sa se poata framinta cu mina pina se raceste complet. Se adauga amoniacul dizolvat intr-o lingura de apa, coaja de lamiie, zaharul vanilat, se framinta putin, apoi se pune untul usor incalzit si se mai framinta timp de 10-15 minute. Aluatul trebuie sa fie moale. Se acopera cu un servet si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie diferite forme (cu ajutorul formelor speciale). Se asaza pe o tava de copt unsa cu unt, la distanta de 1 cm si jumatate ca sa aiba loc sa creasca. Se pune la cuptor la foc potrivit pina se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu miere, lamiie si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala bine prunele si se decojesc. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Minirulouri cu capsuni, rapide

Minirulouri cu capsuni, rapide

Se lasa rulourile cam 15-20 minute sa se decongeleze, se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc

6 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 gr. miere
  • 600 gr. faina
  • 400 gr. migdale sau nuci macinate
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • coaja de la o lamiie
  • 160 gr. unt
  • 1 paharel rom
  • 1 lingura apa
  • 1 lingurita de amoniac praf

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Cozonac cu aroma de portocala