Fursecuri cu nuca si cafea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Fursecuri cu nuca si cafea

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite ness
  • 3 lingurite apa calda
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 230-250 gr faina
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma impreuna cu zaharul.

Adaugam galbenusurile si le incorporam.

Ness-ul il dizolvam cu apa si il punem peste unt.

Incorporam praful de copt, cacaoa si 60 gr nuca macinata.

Faina o cernem si o punem peste compozitia de mai sus pana obtinem un aluat omogem si usor de modelat.

La urma dam aroma cu coaja rasa de portocala, esenta de rom, zaharul pudra cu pastai de vanilie si framantam usor cu mana pana intra bine in aluat.

Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.

Rupem bucatele de aluat, formam bilute, apoi le trecem prin nuca macinata ramasa, dar numai partea superioara, nu si baza.

Le asezam in tava cu putina distanta intre ele.

Incingem cuptorul, apoi bagam tava cu fursecuri.

Le lasam 20-25 de minute la o temperatura potrivita.

Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se raceasca, le asezam intr-o cutie pentru a se pastra mai mult timp si le dam la rece.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 53 de fursecuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise