Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul pudra si sarea.
Incorporam oul, apoi nuca pe care o macinam inainte.
Adaugam stafidele, praful de copt, apoi faina cernuta, treptat.
La final punem esenta de rom.
Trebuie sa obtinem un aluat omogen, usor lipicios.
Il acoperim cu folie si il dam 20-30 de minute la frigider.
Tapetam o tava cu hartie de copt, scoatem aluatul.
Rupem bucatele din el, formam niste bilute si le asezam in tava. Puteti sa le decupati si cu forme.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. La lasam pana se rumenesc usor si se formeaza mici crapaturi.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.
Se pastreaza intr-o cutie cu capac.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii