autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu nuca si stafide

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 octombrie 2015

Ingrediente
200 gr unt, 120 gr zahar pudra, 1 ou, 200 gr nuca, 100 gr stafide, 1 lingurita praf de copt, 300-350 gr faina, un praf de sare, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul pudra si sarea.
Incorporam oul, apoi nuca pe care o macinam inainte.
Adaugam stafidele, praful de copt, apoi faina cernuta, treptat.
La final punem esenta de rom.
Trebuie sa obtinem un aluat omogen, usor lipicios.
Il acoperim cu folie si il dam 20-30 de minute la frigider.
Tapetam o tava cu hartie de copt, scoatem aluatul.
Rupem bucatele din el, formam niste bilute si le asezam in tava. Puteti sa le decupati si cu forme.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. La lasam pana se rumenesc usor si se formeaza mici crapaturi.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.
Se pastreaza intr-o cutie cu capac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Briose dietetice

Briose dietetice

Se bat ouale bine si se adauga toate ingredientele pentru blat. Se lasa 15-20 minute pentru a se

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 200 gr nuca
  • 100 gr stafide
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300-350 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
BISCUITI CU SUSAN