autor:

elucubratii culinare

» » Dulciuri diverse

Fursecuri Tablă de Șah

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
200 g unt,, 100 g zahăr pudră,, 1 lingură esență vanilie, 250 g făină + 3 linguri,, 1/2 linguriță sare,, 3 linguri cacao,, 1 ou.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se amestecă bine untul cu zahărul pudră.
Se adaugă sarea și esența de vanilie și se amestecă bine în continuare.
Adăugăm treptat făina și amestecăm până la omogenizare.
Se împarte aluatul în două părți egale.
Într-una din părți adăugăm 3 linguri cacao, iar în cealaltă 3 linguri de făină.
Se amestecă bine aluaturile până la omogenizare.
Se răstoarnă pe rând aluaturile pe o suprafață plană și se frământă cu mâna 2-3 minute.
Așezăm aluatul cu cacao în două foi de plastic destul de mari (aprox. 30 cm x30 cm), iar cu un sucitor întindem aluatul într-un pătrat de aprox 22.5 cm.
Folosind o riglă și un cuțit tăiem 9 fâșii de 2.5 cm.
Procedăm la fel și cu aluatul alb.
Luăm altă folie de plastic și o ungem cu puțin ulei.
Batem bine oul într-un castronel.
Începem aranjarea fâșiilor de aluat.
Luăm 3 fășii - 2 albe și una negră pe care le punem una lângă alta alternând culorile.
Acestea se ung cu ou.
Deasupra lor aranjăm 2 fâșii negre și un albă pe care le aranjăm în așa fel încât sub alb să avem negru și sub negru să avem alb.
Le ungem și pe acestea cu ou.
Continuăm până la terminarea tuturor fâșiilor de aluat.
Se învelește bine cu folie.
Se trece ușor pe un blat de lemn mai mic și se dă la congelator pentru 30 minute.
Încălzim cuptorul la 190 grade C.
Pregătim 2 tăvi pe care le tapetăm cu hârtie pergament.
Cu un cuțit foarte ascuțit se taie ruloul pregătit în fâșii de 1/2 cm.
Se aranjează în tavă și se dau la cuptor pentru 12-15 minute.
Se vor lăsa să se răcească în tavă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Tablă de Șah" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Zabaglione

Zabaglione

Bateti galbenusurile cu zaharul cu mixerul, pana devin pale si isi dubleaza volumul. Puneti la bain

4 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Pudding racoros de lamaie

Pudding racoros de lamaie

Se poate folosi foarte bine si lime, ii da un parfum aparte. Se bate untul la temperatura camerei

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cris_Costa

    Cris_Costa (Bucatar sef) , 13 februarie 2013

    Este o reteta foarte buna.Este o eroare de scriere undeva. Se aseaza aluatul cu cacao'' PE doua FOLII de plastic'', nu'' in doua foi''. Intentionez sa prepar reteta aceasta, deoarece este usor de preparat si produsul final are un foarte apetisant aspect .

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Arata foarte bine!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 1 lingură esență vanilie
  • 250 g făină + 3 linguri,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 ou.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste

Cris_Costa (Bucatar sef)

Este o reteta foarte buna.Este o eroare de scriere undeva. Se aseaza aluatul cu cacao'' PE doua FOLII de plastic'', nu'' in doua foi''. Intentionez sa prepar reteta aceasta, deoarece este usor de preparat si produsul final are un foarte apetisant aspect .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat