Se fierb in apa cu sare macaroanele, conform indicatiilor de pe pachet. Se pun la scurs. Separat, se prajeste bacon-ul sau sunca, taiate marunt, in putin unt sau ulei. Se unge cu unt sau margarina o forma termorezistenta, se tapeteaza cu pesmet. Se asaza macaroanele, alternativ cu brinza, ultimul strat fiind de brinza (se pot folosi mai multe tipuri de brinza, dupa gust. Eu alternez brinza de burduf cu mozzarela, sau cu brinza de vaci, sau cu brinza topita, in functie de ce am prin frigider). Intre straturile de macaroane se incorporeaza si sunca sau bacon-ul prajit.Se bat ouale cu smintina sau iaurtul, plus condimentele, eventual se adauga si pasta de rosii. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute, pina se rumeneste frumos pe deasupra. Optional, cu 5 minute inainte de a fi scos se mai poate presara o mina de cascaval ras.
E un fel destul de consistent, recomandat pentru masa de prinz.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii