autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
- pentru clatite :, 2 oua, 700 ml apa minerala, 250 g faina alba, sare, piper, oregano, -pentru umplutura:, 1 piept de pui dezosat si fara pielite, 400 g ciuperci, 2-3 catei usturoi, patrunjel verde, 2 oua, 2-3 linguri pesmet, sare, piper, chilli, -pentru sosul de capere:, 100 g capere murate, 50 g cascaval, 200 ml smantana, 150 ml iaurt, 2-3 catei usturoi, patrunjel verde, oregano, sare, piper, -pentru gratinare:, 100 ml smantana, 50 ml lapte, 1 ou, 50 g cascaval, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen. Trebuie sa iasa putin mai consistent , ca o smantana subtire.
Se coc apoi clatitele in tigaie non aderenta, punand la inceput doi stropi de ulei in ea, o lasam sa se incalzeasca si apoi punem cu un polonic mic aluatul in tigaie.Coacem la foc mediu pe ambele parti, clatitele, apoi se aseaza pe un platou una peste alta, pe un platou.Alt ulei nu este necesar sa adaugam.
Preparam umplutura: feliile de piept le punem intr-un blender impreuna cu usturoiul si patrunjelul verde. Avem grija sa nu mixam trea mult sa nu se faca pasta ci sa ramana bucatele mari cat bobul de mazare.
Mixam si ciupercile apoi punem pieptul si ciupercile intr-un bol, adaugam ouale, pesmetul si condimentele.
Amestecam bine sa se omogenizeze si lasam vreo 10-15 minute la rece sa se intrepatrunda aromele.
Apoi cu o lingura luam din compozitie si umplem clatitele, le impachetam ca pe sarmale si le punem intr-un vas termorezistent , uns cu unt si presarat cu pesmet.
Smantana cu oul pentru gratinat, le batem bine , adaugam laptele si sarea si rasturnam compozitia peste clatite.
Deasupra radem cascavalul.
Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 45 de minute aproximativ , pina se face o crusta frumoasa aramie, deasupra.
Jumatate din capere le punem in blender( dupa ce le-am limpezit de otet), impreuna cu cascavalul, patrunjelul , usturoiul si 2 linguri de smantana. Mixam bine de tot, apoi adaugam restul de smantana, iaurt si condimente.
Cealalta jumatate de capere le punem intregi in sos.
Servim galettele cu sos deasupra, asa fierbinti. Rezultat garantat si satisfactie maxima! Sunt convinsa ca o veti repeta , pentru ca sunt prea bune...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui rumenit - marinat cu rozmarin

Pui rumenit - marinat cu rozmarin

Mod de preparare: Zdrobiti 5 catei de usturoi si amestecati-i cu putin ulei de masline,o lingurita

4 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Raţă pe varză

Raţă pe varză

Raţa se curăţă de ţepi, alte resturi rămase de la ciupelit. Se scot pulpele întregi, aripile

9 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ander Roxana , 19 noiembrie 2014

    asta neaparat trebuie sa o gatesc

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 08 decembrie 2013

    asta neaparat trebuie sa o gatesc

  • Fara foto

    Andreea Cormoș , 24 noiembrie 2013

    am facut reteta aceasta si a iesit delicioasa,multumesc mult!!!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013

      O reteta de zile mari

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Cu ce bunatati ne imbii !!! Cuvintele sunt de prisos. Multumesc, Sidy !

    • cotizo

      cotizo (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Sunt minunate galettele ! Eu le-a gustat... Oare cand ne mai face ???

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Un preparat deosebit de fin si de bun ! *****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Ce bunatate si ce bine arata!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

9 voturi

Ingrediente

  • - pentru clatite :
  • 2 oua
  • 700 ml apa minerala
  • 250 g faina alba
  • sare
  • piper
  • oregano
  • -pentru umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat si fara pielite
  • 400 g ciuperci
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • chilli
  • -pentru sosul de capere:
  • 100 g capere murate
  • 50 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 150 ml iaurt
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • oregano
  • sare
  • piper
  • -pentru gratinare:
  • 100 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

O reteta de zile mari

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Franzela umpluta