autor:

cristina cryss0809

» » Dulciuri diverse

GALUSTE CU PRUNE

Autor: cristina cryss0809 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina cryss0809 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
1 KG cartofi,2 oua,3 linguri ulei,8 linguri zahar,scortisoara,zahar vanilat,prune,faina sare un praf ,malai cacao ,zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert,dupa ce au fiert se paseaza bine se adauga 3 linguri ulei, zahar vanilat 2 ,4 linguri zahar si ouale se amesteca bine cand sa mai racit se adauga cam 200 gr de faina.Se fac bile se pune juma de pruna data prin zahar se pune scortisoara si se fac rotunde.Se pun la fiert cand se ridica sus inseamna ca sant fierte se scot si se pregateste pesmetul care il facem din malai.Punem malaiul intr-o cratita si il prajim putin il luam de pe foc siadaugam zahar scortisoara si un pic de cacao.Dam galustele prin pesmet,daca vrem mai dulci adaugam zahar mai mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "GALUSTE CU PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Găluşte cu prune

Găluşte cu prune

Se fierb cartofii în coajă, se curăţă, se rad prin răzătoarea cu găuri mici. Se amestecă:cartofii,

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
GALUSTE CU PRUNE

GALUSTE CU PRUNE

Cartofii se spala,se fierb(cca30 minute);se scurg,se curata si f.calzi,se zdrobesc.Tot calzi,se amesteca

33 voturi    15 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Imi plac tare de tot. Ce multe ai facut!!!!!!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Sunt delicioase!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Cred ca sunt o bunatate ,eu folosesc pesmet din paine ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Un deliciu...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Delicioase galustele cu prune ! Pesmet facut din malai....cu asta nu sunt eu lamurita, n-am facut asa ceva ! Eu prajesc gris sau pesmet din paine....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Felicitari pentru reteta,cred ca sunt un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Bune sunt galustele cu prune.Si mie imi plac la nebunie.Le pregatim aproape la fel.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • 1 KG cartofi,2 oua,3 linguri ulei,8 linguri zahar,scortisoara,zahar vanilat,prune,faina sare un praf ,malai cacao ,zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina cryss0809
CIORBA DE COCOS

CIORBA DE COCOS

Se curata cocosul, se spala si se pune la fiert in oala minune cu o lingurita sare dar in prealabil

16 voturi    4 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Gem de zarzare (caise)

Gem de zarzare (caise)

Zarzarele se spala si se scot samburii ,se aseaza pe un prosop pentru a se scurge apa se lasa cam

13 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Lasagna

Lasagna

Sosul bechamel se topeste untul se adauga faina putin cate putin dupa care se adauga lapte cat cuprinde

5 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi plac tare de tot. Ce multe ai facut!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Biscuiti aromati cu stafide, nuca si dovleac