autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Supe de carne

Galuste de gris pentru supa de pui

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
2 oua, un pumn de gris ( 5-6 linguri), 2 linguri ulei

Dificultate: Ridicata Timp: 30 min

89 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem bine cu furculita sa se faca spuma.
Se bat bine galbenusurile cu uleiul apoi se amesteca finut cu albusurile.
Intre timp punem intr-o craticioara supa sa fiarba.
Adaugam grisul peste galbenusuri, astfel incit sa se faca o compozitie nu prea tare, totusi mai grosuta.Cind e gata compozitia, trebuie si supa sa fie in clocot si cu o lingura rupem galustele in supa.
Le lasam 8 minute sa fiarba pe o parte apoi le intoarcem pe partea cealalta alte 8 minute.
Dupa ce au fiert le lasam in supa destul de multa, sa se odihneasca macar 10 minute, acoperite. Vor creste foarte mult...

Tot secretul galustelor bine reusite , este uleiul pus in ele si timpul in care ele sunt lasate sa se odihneasca, dupa ce au fost facute ...
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu furculita sa se faca spuma. Se bat bine galbenusurile cu uleiul apoi se
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de gris pentru supa de pui" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Pernite cu branza

Pernite cu branza

Dam telemeaua pe razatoarea mica, spalam si tocam mararul, le punem intr-un bol, adaugam si branza

16 voturi    6 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Melci cu branza

Melci cu branza

1. Se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar tos si cu laptele caldut. Se lasa un pic, dupa care

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Am pregatit galustele pt supa dupa aceasta reteta ...eu am adaugat si sare in galuste si le-am lasat in castron 10-15 minute inainte de a le adauga in supa fierbinte.Au iesit foarte \"pufoase\" si gustoase!

  • Fara foto

    Claudia Hotea (Maestru bucatar):

    Au iesit foarte bune la gust. Unica problema a fost ca au iesit destul de mutante:))) cam grasune. Data viitoare sper sa fie mai siluete.

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine):

    Galustele sunt foarte aspectuooaase! Eu nu pun ulei in galuste, dar azi am incercat si mi-au iesit foarte bune!!! Eu bat separat albusurile, apoi galbenusurile, apoi le amestec, si apoi pun grisul. Mama mi-a spus ca ar trebui o lingura de gris la un ou, dar nu imi iese intotdeauna perfect... In aceasta compozitie mai pun patrunjel tocat pentru ca galustele arata foarte bine in supa!

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina catel , 11 februarie 2017

    Ft bună reteta! !

  • Fara foto

    Iurca Ileana , 30 august 2015

    foarte bune

  • Fara foto

    Iuliu Tallian , 31 mai 2015

    Extra bune a fost pofta bune !

    • Fara foto

      Toma Dani , 24 iulie 2014

      ok reteta

    • Fara foto

      Valeria Croitoru , 15 februarie 2014

      Voi incerca aceasta reteta cu placere. Este foarte accesibila.

    • Fara foto

      Flori Marinela Delcea , 07 februarie 2014

      RECETA DE HOY...

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2011

      arata grozav! eu nu adaug ulei la galuste! chiar si la ciorbe, fac in asa fel inat grasimea sa fie asimilata din carnea de pui sau din sortimentul cu care gatesc. asta nu e o regula, e vorba de gust, iar gusturle se pot adapta! dupa parerea mea, gastronomia are reguli exacte, dar si posibilitati de a inventa, in functie de gust si placere!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Simple si gustoase!

    • Fara foto

      vera , 22 ianuarie 2010

      arata ft bine galustile pufoase si bune,si eu le pregatesc in mod asemanator,amestec ouale intregi,adaug un praf de bicarbonat si grisul,felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      si eu le fac tot simplu:ouale batute bine si amestecate cu gris, lasate 10 minute sa creasca Cand le pun sa fiarba picur apa rece pe fiecare galusca si se pufeaza si oala trebuie data la foc mai mic

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      super sarumana de rateta am tot cautat si cantitatile si nu le-am gasit o sa o fac cat de curand sper sa-mi iese

    • Fara foto

      Cuciurean (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Arata super. La mine ies tot timpul iese tari inuntru si mici, nu se umfla deloc.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Mie imi place mai mult supa cu galuste decat cea cu taietei.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Imi plac tare mult galustele, dar eu le fac sumplu: ouale bine batute, amestecate cu gris si inainte de a le pune in supa la fiert, le las vreo 10 minute sa se umfle grisul si ies tare moi, pufoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Imi place mult supa cu galuste,supa de rosii cu galuste...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Sunt grozave. Eu la un ou folosesc 5 linguri de gris si putin bicarbonat de sodiu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

30 min

89 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • un pumn de gris ( 5-6 linguri)
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Kaizer de casa

Kaizer de casa

Punem intr-o cratita, pe foc, apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin. In

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

Sunca o taiem felii si o rumenim frumos in unt si ulei, pe toate partile. Friptura o taiem cubulete

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Dorina catel

Ft bună reteta! !

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba cu perisoare de curcan Ciorba cu perisoare de curcan

Se pune in oala, ulei, apoi toate legumele taiate cubulete mici sau date pe razatoarea cu ochiuri mari, fiecare cum este invatat; se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel Ciorba de miel

Se spala carnea de miel si se pune la fiert. Intre timp, se spumeaza supa. Cand carnea este fiarta, se scoate pentru a se dezosa. In

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti