autor:

Simona_Georgescu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2017

Ingrediente
Aproximativ 1,2 kg pulpa de porc fara grasime, 350-400 ml vin rosu dulce(de casa am folosit eu), 1 lingurita sare, 1 lingurita piper proaspat rasnit(amestec de piper colorat), 1 lingurita cimbru uscat, 1 ceapa rosie, 3-4 linguri ulei de masline, 5-6 rosii uscate din borcan+ 3 linguri din uleiul in care au stat rosiile, 1 lingurita paprika afumata, 1 lingurita rasa de dulceata de ardei iute(sau un ardei iute tocat marunt, sau orice produs iute, asta daca va place picant), 2 linguri pasta de pasta de gogosari, 1 legatura patrunjel, 1 cutie rosii taiate in suc propriu(400 gr), Pentru galuste:, 1 kg cartofi albi, 2-3 linguri faina, 1 praf de sare si piper proaspat rasnit, Putina nucsoara proaspat rasa, 1 lingura unt gras moale(la temperatura camerei), ¼ lingurita praf de copt+ ¼ lingurita bicarbonat

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru ragu: carnea de porc se spala, se lasa sa se zvante, se taie cuburi si se toaca la masina de carne sau la un robot de bucatarie. Se pune intr-o tigaie incapatoare (eu am folosit un wok), 3-4 linguri ulei de masline. Se toaca ceapa marunt si se caleste. Se adauga carnea tocata, se caleste la foc mediu inspre iute si se amesteca mereu in carne cu o lingura de lemn, pana se desface carnea (sa nu stea gramada). Se adauga sare si se lasa sa se caleasca pana scade zeama lasata. Se adauga aproximativ 300 ml vin rosu, se lasa pana vinul scade la jumatate. Se amesteca din cand in cand…Dupa ce vinul a mai scazut (dupa aproximativ 15 minute), se adauga piperul proaspat rasnit, dulceata de ardei iute, pasta de gogosari, rosiile din conserva taiate marunt+ 2-3 linguri ulei din conserva, cimbrul, rosiile din conserva. Se amesteca toate ingredientele si la foc mare, se mai lasa inca 10 minute. Din nou, sosul a inceput sa scada si pentru ultima oara, mai adaugam putin vin rosu (50-100 ml), paprika afumata, patrunjelul tocat marunt. Lasam pe foc mare alte 5-7 minute. Important este sa nu scada sosul de tot…vom avea nevoie de el, atunci cand mancarea va merge la cuptor cu tot cu galuste…acestea vor absorbi din sos si riscam ca dupa coacere, mancarea sa iasa uscata, fara sos.

Pentru galuste: se spala cartofii cu tot cu coaja cu un burete abraziv. Se fierb cartofii in apa cu sare, pana acestia sunt patrunsi 3/4. Sa nu fie sfaramati, cand introducem o furculita in ei, aceasta intra aproape cu usurinta…Scurgem cartofii de apa, ii punem sub jet de apa rece, schimbat apa de vreo 2-3 ori si ii lasam sa se raceasca. Ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Adaugam sare si piper, nucsoara proaspat rasa, 1 lingura unt gras si 2 linguri faina, praful de copt si bicarbonatul. Amestecam usor cu mana pana se formeaza un aluat. Daca mai este nevoie, mai adaugati 1 lingura faina, asta depinde de cartofi…eu am mai pus 1 lingura rasa de faina, a rezultat un aluat usor moale, nelipicios. Este important sa adaugati cat mai putina faina, in aceste fel galustele nu ies tari…Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute. Formam cu mainile usor infainate galuste de marime medie.

Amestecul de carne tocata l-am pus intr-o tava termorezistenta, peste carne am pus galustele din cartofi, cu spatiu intre ele. Am luat o bucata mare de folie de copt, am trecut-o prin jet de apa, am stors-o usor, am indreptat hartia si am asezat-o peste galuste (vezi foto). Am dat tava la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 25 minute, am indepartat hartia si am mai introdus tava pentru inca 5 minute la cuptor. Am presarat patrunjel proaspat tocat, am servit mancarea calda. Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de fasole verde cu costita afumata

Supa de fasole verde cu costita afumata

Tocam marunt ceapa. Taiem telina in cuburi mici. Tocam ardeiul in fasii subtiri. Taiem morcovii in

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Plăcintă cu urdă și lobodă roșie

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc in care punem drojdia, presaram zaharul peste

8 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Aproximativ 1,2 kg pulpa de porc fara grasime
  • 350-400 ml vin rosu dulce(de casa am folosit eu)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper proaspat rasnit(amestec de piper colorat)
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 5-6 rosii uscate din borcan+ 3 linguri din uleiul in care au stat rosiile
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 1 lingurita rasa de dulceata de ardei iute(sau un ardei iute tocat marunt
  • sau orice produs iute
  • asta daca va place picant)
  • 2 linguri pasta de pasta de gogosari
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 cutie rosii taiate in suc propriu(400 gr)
  • Pentru galuste:
  • 1 kg cartofi albi
  • 2-3 linguri faina
  • 1 praf de sare si piper proaspat rasnit
  • Putina nucsoara proaspat rasa
  • 1 lingura unt gras moale(la temperatura camerei)
  • ¼ lingurita praf de copt+ ¼ lingurita bicarbonat

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEL PANE CU USTUROI