Autor:
Sidy (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 27 mai 2008
Ingrediente
2 oua, 4 linguri faina, 1 lingura ulei, apa, sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Mod de preparare
Se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.
Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cind fierbe se rup galustele cu lingurita. Se lasa sa fiarba cam 8 minute.
Dupa ce au fiert , se lasa sa se odihneasca 2-3 minute, apoi se pun sub un jet de apa.
Se servesc fie in supe de legume, fie cu tocanite de carne sau ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din faina si oua" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta
37 voturi
17 comentarii
2h 30 min
Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie)
Se lucreaza doar cu furculita,
114 voturi
35 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Anca , 20 noiembrie 2008
Gata Sidy...ti-am ''furat ''reteta...chiar azi am s-o fac!!
Toncean Doina Sidonia , 21 iulie 2008
Si prin nuca si prin mac sau ...separat ?
Vekas (Chef de cuisine) , 20 iunie 2008
Citind reteta, mi-am adus aminte de celebrele galuste tautesti-Kvasenie Haluske, mancare specifica a slovacilor din Nadlac, jud.Arad.Sunt foarte simplu de facut:se amesteca faina cu apa, zahar si sare, se fac galustele, pe care le fierbem pe aburi.Dupa ce galustele se umfla, se iau de pe foc si se trec prin nuca si mac ,se pudreaza cu zahar praf si se servesc caldute.Vekas Maria