Se curata cartofii, se taie cubulete si se pune la fiert. Cand sun gata se dau prin masina de tocat , se lasa sa se raceasca, se amesteca cu ouale si trei-patru linguri de faina, se adauga un praf de sare. Separat intr-o oala se pune apa la fiert. Prunele se spala si se scot samburii.
Se ia din compozitia de cartofi cam cat o galusca, se pune in mijloc pruna si se pune in apa care fierbe. Cand se ridica la suprafata se scot cu supiera. Separat intr-o tigaie se pune ulei cam 1/2 cana, 1 pachet de pesmet si se pune la foc mic, se rumeneste pesmetul cat sa capete o culoare aurie, se da de pe foc, se pune zaharul, esenta de rom si vanilie. Galustile scoase dupa se s-au fiert se trec prin pesmet si se pun pe un platou. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii